ροή ειδήσεων

Πληροφορίες θέλουν το τουρκικό σκάφος να σπεύδει στο Καστελόριζο!



Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά... να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς να θέτει όρους και προϋποθέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι TRT, πριν από λίγο .


Ο Εργκιούν Ολγκούν, δηλώνει με περίσσια τουρκική αλαζονεία, πως η τουρκική πλευρά περιμένει στο τραπέζι εδώ 46 χρόνια και ότι δεν μπορεί να παραμένει και άλλο. Ο ίδιος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι χρησιμοποιεί τις διμερείς συνομιλίες ως εργαλείο πίεσης , σε ποιούς!

Συνεχίζοντας στο ίδιο μονότονο μοτίβο , ο τουρκοκύπριος πολιτικός επεσήμανε πως, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τα πλούτη της Κύπρου, υπογραμμίζοντας πως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο, μπορεί να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, δίνοντας παράλληλα την σημαντικότατη πληροφορία πως το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός θα αποχωρήσει από την περιοχή στις 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ελληνικού τύπου, το τουρκικό πλοίο θα μεταβεί στο Καστελόριζο .Υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» ότι η Τουρκία σκοπεύει να δεσμεύσει περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, για ασκήσεις πολεμικών πλοίων. Η δέσμευση της περιοχής σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα αρχίσει αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το pentapostagma το Πεντάγωνο βρίσκεται σε συναγερμό, και ο υπουργός εθνικής άμυνας έχει δώσει «οδηγίες» στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, να «βρίσκεται σε ενισχυμένη επαγρύπνηση», και πιθανότατα έχει αποσταλεί ήδη στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, ελληνικό υποβρύχιο.

Οι τούρκοι συνηθίζουν μαζί με τις ευχές αυτές τις άγιες ημέρες , να προκαλούν , δημιουργώντας τετελεσμένα , όπως είχαν κάνει π.χ παραμονή Χριστουγέννων του 2012, όταν εξέδωσαν οδηγία για έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η Άγκυρα υπολογίζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι θα παίξει το «χαρτί» της άμεσης διεκδίκησης των συμφερόντων της, στο Καστελόριζο ή όπου αλλού θεωρούν αυτοί , προσπαθώντας να φέρει την ελληνική κυβέρνηση προ τετελεσμένων. Από την μία ο Νταβούτογλου μας εύχεται «καλά Χριστούγεννα» και από την άλλη μας «σκάβει το λάκκο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *