ροή ειδήσεων

ΟΣΟ ΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


Στο γενικό ξεπούλημα της κατεχόμενης κυπριακής γης έχουν επιδοθεί Τουρκοκύπριοι... και οι έποικοι από την Τουρκία, φυσικά με οικονομικό κέρδος, σε σημείο μάλιστα να αλλάξουν ακόμα και αυτό τον ιδιοκτησιακό χάρτη του βορείου τμήματος της νήσου, για πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή και κατοχή το 1974.

Έτσι, ένα ψευδοκράτος που μέχρι σήμερα ζούσε από τα παράνομα καζίνο, από τις επιχειρήσεις της τουρκικής μαφίας και φυσικά από τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικά καμία παραγωγική δραστηριότητα, τώρα έχει βρει μια καινούργια και πολύ κερδοφόρα οικονομική πηγή στην πώληση προνομιούχων οικοπέδων στην βόρεια Κύπρου φυσικά με το ανάλογο κέρδος.

Σύμφωνα με ένα πραγματικό εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Vatan, (23/12), μέσα σε λίγα χρόνια σύμφωνα και με ένα αποκαλυπτικό χάρτη που δημοσιεύει η εφημερίδα, τεράστιες εκτάσεις στις περιοχές της Κυρήνειας, Αμμοχώστου, Μόρφου και Καρπασίας, και στις με τουρκική ονομασία περιοχές, Tatlısu, Büyükkonuk, Bahçeli, Yenierenköy, Sadrazamköy της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, έχουν περάσει στα χέρια ξένων που τις αγοράζουν σε πολύ συμφέρουσες τιμές.

Συγκεκριμένα, περίπου 4 χιλιάδες στρέμματα στις περιοχές αυτές τις έχουν αγοράσει Ισραηλινοί, Άραβες, ενώ οι Ρώσοι που έχουν «εισβάλλει» τα τελευταία χρόνια, έχουν αγοράσει 7 χιλιάδες στρέμματα που πουλήθηκαν σε 17 χιλιάδες Ρώσους πολίτες.

Όπως αναφέρει η «Ένωση Τουρκοκύπριων Κτηματομεσιτών», το 2014 ήταν η «χρυσή» χρονιά για τις αγοραπωλησίες οικοπέδων σε ξένους στα κατεχόμενα.

Συνολικά 6 χιλιάδες Ρώσοι, (φυσικά πριν από την κρίση της ρωσικής οικονομίας), αγόρασαν 25 χιλιάδες οικόπεδα σε πολύ καλές τοποθεσίες.

Το συνολικό χρηματικό ποσό των Ρώσων που έχουν επενδύσει σε αγορές οικοπέδων στην κατεχόμενη Κύπρο, υπολογίζεται με τουρκικά στοιχεία στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι οι αρχές των κατεχομένων ευνοούν αυτές τις αγοραπωλησίες καθώς το συνάλλαγμα ρέει στις τσέπες τους και τα οικονομικά κέρδη είναι πολύ μεγάλα.

Στα οικόπεδα που πουλιούνται δίνεται πολύ γρήγορα η άδεια ανέγερσης πολυτελών κατοικιών, παραθεριστικών ακριβών βιλών.

Εντύπωση επίσης κάνει ότι και ξένες κτηματομεσιτικές εταιρείες έχουν δραστηριοποιηθεί στα κατεχόμενα και διενεργούν αγοραπωλησίες οικοπέδων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ισραηλινές εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Κυρήνειας, όπου έχουν ανοίξει γραφεία, σύμφωνα με τουρκικά στοιχεία 443 καλυπτόμενες ισραηλινές κτηματομεσιτικές εταιρείες.

Τελευταία αναφέρεται ότι οι Ισραηλινοί έχουν αγοράσει μια έκταση 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή της Κυρήνειας, την οποία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τουριστικά.

Σαράντα χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους, το εντυπωσιακό είναι πως η κατεχομένη γη ξεπουλιέται ακόμα και… σε Ελληνοκύπριους, οι οποίοι φαίνεται πως έτσι έχουν την ψευδαίσθηση πως ξαναγυρίζουν στις χαμένες τους πατρίδες.

Στην πραγματικότητα όμως, κερδισμένη είναι η τουρκική πλευρά που κερδίζει πουλώντας, ουσιαστικά παράνομα, μια γη που ποτέ δεν της ανήκε.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *