ροή ειδήσεων

Η αβεβαιότητα παγώνει τις επενδύσεις στον τουρισμό



Ντόμινο τρυγμών πυροδοτεί στον τουρισμό το κλίμα αβεβαιότητας....
και το σοβαρό ενδεχόμενο εκλογών στη χώρα μας.


Τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας είναι ζοφερά.
Μεταξύ άλλων σημειώνονται μειώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία όλης της χώρας. Ενδεικτικά: ο ΣΕΤΕ καταγράφει 50% "πάγωμα" στο ρυθμό εισόδου νέων κρατήσεων σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου Δημοκρατίας.
Όλη την προηγούμενη των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων περίοδο, τα νέα από τη «λοκομοτίβα» της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό ήταν ιδιαίτερα θετικά και το 2015 αναμενόταν να είναι μια θετική χρονιά.
Αυτό δεν αφορούσε μόνον τις κρατήσεις ξενοδοχείων αλλά και πιο δομικούς παράγοντες με κυριότερο τις ξένες επενδύσεις που προσέλκυε από το εξωτερικό ο κλάδος του τουρισμού.
Πριν από 15 μέρες, το ποσό που σχεδιαζόταν να επενδυθεί στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα ανερχόταν σε 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για επενδύσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν όχι απλά στο στάδιο του σχεδιασμού αλλά τις υλοποίησης.
Τα στελέχη του τουριστικού τομέα προειδοποιούν ότι μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού τόσο σε επίπεδο κρατήσεων, όσο - κυρίως- σε επίπεδο επενδύσεων στον κλάδο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *