ροή ειδήσεων

Το μπάσκετ διψάει για… επαρχία!



Η αγωνιστική περίοδος 2014-2015 είναι ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ... και η αύξηση στους μέσους όρους των εισιτηρίων είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Μπορεί η «αναγέννηση» της ΑΕΚ να έχει παίξει σημαντικό ρόλο, όμως «κλειδί» είναι σίγουρα η… επαρχία!

Η αποκέντρωση κορυφώνεται φέτος και η παρουσία του Κοροίβου στα μεγάλα σαλόνια πρόσθεσε ένα ακόμη μεγάλο όπλο στα χέρια του ΕΣΑΚΕ, που βλέπει μια «παρθένα» μπασκετικά περιοχή να γεμίζει ένα γήπεδο 2.000 θέσεων και έναν ολόκληρο νομό να κινείται στους ρυθμούς της ομάδας του. Η Ηλεία έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής και στην Α2, όμως φέτος η εικόνα είναι ακόμα πιο επιβλητική, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο να κάνει ειδική μνεία.

Βέβαια, «πρωταθλητής» της επαρχίας δεν είναι άλλος από τον Απόλλωνα Πάτρας. Ένα ιστορικό και φοβερά οργανωμένο σύλλογο, που έχει εδώ και χρόνια καθαρά μπασκετικό κοινό, με παιδεία και αντίληψη. Χωρίς μεγάλα μπάτζετ οι Αχαιοί καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν και με μπροστάρη τον Νίκο Βετούλα γράφουν ξανά ιστορία, κερδίζοντας την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Όπως το 1997, με τον προπονητή τους τότε βασικό πλέι μέικερ στις υπηρεσίες του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Στα χνάρια των Πατρινών βαδίζει και το Ρέθυμνο, που τα τελευταία χρόνια είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο μπάσκετ της περιφέρειας. Δεν έχει το backround και το ειδικό βάρος του Απόλλωνα, όμως οι επιτυχίες που έχει να επιδείξει είναι αξιοθαύμαστες. Ο Κωστής Ζομπανάκης και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει σημαντικό πυρήνα οπαδών, το γήπεδο γεμίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και οι συνθήκες είναι ιδανικές για ακόμα καλύτερα πράγματα. Ιδιαίτερα μετά από την εντυπωσιακή ανάκαμψη που έχουν φέτος οι Κρητικοί με την παρουσία του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Μεγάλες προσδοκίες έχει δημιουργήσει και ο Κολοσσός, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια μείωσε το μπάτζετ και αναπροσδιόρισε τους στόχους του, όμως έχει πετύχει ήδη πολλά και είναι θέμα χρόνου να τα επαναλάβει. Ποιος θα ξεχάσει τις πορείες μέχρι τα πλέι οφ υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ή την τέταρτη θέση με τον Βασίλη Φραγκιά; Η Ρόδος ζει μεγάλες στιγμές και στηρίζει την εντυπωσιακή προσπάθεια που γίνεται από τους πάντα φιλόδοξους «θαλασσί».

Σε σημαντική δύναμη έχει εξελιχθεί σίγουρα και ο ΚΑΟΔ, που έχει καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια και πέρυσι έφτασε στο σημείο να νικήσει τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να κατακτήσει την έκτη θέση της κανονικής περιόδου. Η πόλη της Δράμας έχει σημείο αναφοράς το καμάρι της πόλης της, που έχει κερδίσει μια θέση στις καρδιές του κοινού. Φέτος, δείχνει να παλεύει σε πρώτη φάση για την παραμονή στην κατηγορία, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε τον φοβερό ανταγωνισμό που υπάρχει από την τρίτη θέση και κάτω.

Τελευταία, αλλά σε καμία περίπτωση… καταϊδρωμένα είναι τα Τρίκαλα! Οι Θεσσαλοί κέρδισαν πρόπερσι την άνοδο στην Α1 και πέρυσι είχαν μία από τις πλέον «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος. Οι ντόπιοι παράγοντες κάνουν την προσπάθειά τους, αν και φέτος έχουν μείνει αρκετά πιο πίσω σε σχέση με την απερχόμενη χρονιά. Η παρουσία του Κώστα Φλεβαράκη προσφέρει εμπειρία και οι εικόνες στις κατάμεστες κερκίδες δίνει ελπίδα για ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο μέλλον.

Το μπάσκετ διψάει για… επαρχία. Όσο περισσότερα αστικά κέντρα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης υπάρχουν στην πρώτη τάξει κατηγορία, τόσο περισσότερες πόρτες ανοίγουν. Το μπάσκετ μπαίνει σε περισσότερα ελληνικά σπίτια και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Η Καβάλα ήδη βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια και το κλειστό της Καλαμίτσας θα ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές. Η Δόξα Λευκάδας έχει φιλοδοξίες να βρεθεί στους «μεγάλους», το ίδιο και ο Αρκαδικός. Από πιο κάτω έρχονται οι ανερχόμενες δυνάμεις Γ.Σ. Κύμης και Προμηθέας Πατρών, που έχουν οικονομική ευρωστία και όραμα για μεγάλα πράγματα. Και όσο περνάει ο καιρός θα εμφανίζονται και άλλοι…

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *