ροή ειδήσεων

Αποκαλύπτεται γενετική επιμειξία ανθρώπων με άγνωστο είδος!



Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στην Βρετανική Βασιλική Ακαδημία, και αφορούσε... την έρευνα πάνω στο αρχαίο DNAτων πρώτων ανθρώπινων ειδών, ανατρέπει όλα τα δεδομένα για την καταγωγή των σύγχρονων ανθρώπων.

Η έρευνα αποκάλυψε, με τον πλέον δραματικό τρόπο, ότι το γονιδίωμα ενός προγόνου των σύγχρονων ανθρώπων, του υποείδους των Denisovans, βρέθηκε να περιέχει ψήγματα από το DNA, ενός άλλου είδους, άγνωστου μέχρι τώρα στους επιστήμονες.

Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι διαδεδομένη επιμειξία συνέβαινε μετάξι των διαφορετικών ειδών ανθρώπων στην Ευρώπη και την Ασία, πριν από 30,000 χρόνια.
Αλλά αυτό που ήταν ακόμα πιο σημαντικό ήταν η διαπίστωση ότι οι άνθρωποι ζευγάρωναν με ένα μυστηριώδες είδος, από την Ασία, που δεν ανήκει στην οικογένεια των σύγχρονων ανθρώπων αλλά ούτε και σε αυτή των Νεάντερνταλ.



Οι επιστήμονες εικάζουν ότι το άγνωστο DNA ίσως να προέρχεται από το ανθρώπινο υποείδος Homo heidelbernensis, που ζούσε στην Αφρική πριν από 500,000 χρόνια, και πιστεύεται ότι ήταν ο πρόγονος του άνθρωπου του Νεάντερνταλ .

Άλλοι όμως, όπως ο παλαιοντολόγος Chris Stringer, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, παραδέχονται ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την προέλευση του μυστηριώδους είδους.

Τα ίχνη του άγνωστου γονιδιώματος βρέθηκαν σε δύο δόντια, και στα κόκκαλα του χεριού, του σκελετού ενός ανθρώπου του Denisovan, που ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στην Σιβηρία.



Παρότι δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για τα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση του συγκεκριμένου τύπου ανθρώπου, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον γενετικό του κώδικα, με μεγάλη ακρίβεια.

Όπως δήλωσε ο Mark Thomas, εξελικτικός γενετιστής στο UniversityCollegeτου Λονδίνου, «αυτό που αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε, είναι ότι ο κόσμος των αρχαίων προγόνων μας μάλλον έμοιαζε με την μέση Γη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου βλέπουμε την συνύπαρξη πολλών τύπων ανθρωποειδών».

Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιο ήταν ο μυστηριώδες είδος με το οποίο αναμίχτηκε αυτός ο αρχαίος άνθρωπος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *