ροή ειδήσεων

Πιο γρήγορα θα δικάζονται υποθέσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά



Η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις στο νόμο Κατσέλη, ώστε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν... και τα οποία εκμεταλλεύονται οι δικηγόροι, με αποτέλεσμα να κερδίζουν καθυστέρηση στον ορισμό δικάσιμου των οφειλετών...


Οι κυριότερες παρεμβάσεις που προτείνονται στο νόμο Κατσέλη, είναι σύμφωνα με την Καθημερινή:

- Μεταφορά όλων των υποθέσεων από τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία στα κεντρικά, ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Θα μεταφερθούν για παράδειγμα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία των λοιπών περιοχών της Αττικής.

Για πάνω από 100.000 υποθέσεις που εκκρεμούν θα ορισθεί νέα δικάσιμος, αφού σήμερα υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες έχει ορισθεί δικάσιμος το 2028.

- Ρητή αναφορά στο νόμο ότι η προσωρινή διαταγή αναστολής αναγκαστικών μέτρων αφορά μόνο την κύρια κατοικία, αφού σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου αυτό που προστατεύεται είναι η κύρια κατοικία. Ωστόσο παρατηρήθηκε, όπως αναφέρεται, ότι το φαινόμενο της προσωρινής διαταγής επεκτείνονταν στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

- Οι μηνιαίες δόσεις που υποχρεούται να καταβάλλει ο οφειλέτης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης για ρύθμιση χρεών του θα υπολογίζονται πλέον με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και την κατάσταση του κάθε οφειλέτη (εξατομικευμένο προφίλ).

- Προτείνονται κίνητρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τον οποίο ωστόσο, δεν υπάρχει απόφαση για το εάν θα είναι υποχρεωτικός ή προαιρετικός.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *