ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του υπαλλήλου εταιρείας



Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 66χρονου Γκανέζου... Ziggy Bottuta του Mοhama και της Alimatu, υπαλλήλου της εταιρείας «A1 Yaght Trade Consotrium SA», στις εγκαταστάσεις της, στο Κορακόνερο, σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό των τσιγγάνων, στο δεύτερο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2014, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η «δημοκρατική» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας καρέ από το μαγνητοσκοπημένο, από το εξωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης, υλικό, στο οποίο εμφανίζονται οι 4 δράστες.

Το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία και βρίσκεται στην αρχική του μορφή.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του, από επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, θα προκύψουν σαφείς ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών.

Οι δράστες φορούν κουκούλες από μπουφάν και λόγω της αποστάσεως της λήψης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος και ο σωματότυπός τους. Δύο εξ’ αυτών φέρουν μαζί τους και σακ βουαγιάζ.

Θυμίζουμε ότι από τον έλεγχο που έγινε στα συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης τεσσάρων παρακείμενων επιχειρήσεων δεν προέκυψε κάτι το αξιοποιήσιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις για την ταυτότητα δύο εκ των τεσσάρων δραστών και αναμένουν εντός 15νθημέρου περίπου την ταυτοποίηση του DNA, που συνέλεξαν από αθίγγανους στα πλαίσια της προχθεσινής επιχείρησης με αυτό που συνέλεξαν από το σεντόνι που χρησιμοποιήθηκε στο λαιμό του θύματος αλλά κι από άλλα στοιχεία.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να εξαναγκάσουν τον 66χρονο, πνίγοντας και χτυπώντας τον, να τους οδηγήσει στο εσωτερικό του κτηρίου σε όροφο και σε σημείο, όπου βρίσκονται πακτωμένα δύο χρηματοκιβώτια.

Ο φόνος σύμφωνα με τις ενδείξεις έγινε μεταξύ της 21.30 με 22.07 ώρας που αποχώρησαν οι δράστες από την κεντρική είσοδο της επιχείρισης σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

Στο μεταξύ χθες ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ότι στόχος της προχθεσινής εφόδου σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο Κορακόνερο, στην περιοχή Αμπέλια της Καϊρ και στους Αγίους Αποστόλους ήταν… « μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση προβλημάτων, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων περιοχών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την διαχείριση της εγκληματικότητας, την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Η σχεδίαση, η οργάνωση και η υλοποίηση της αστυνομικής δράσης έγινε από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή (48) αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ.) καθώς και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ρόδου.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού και είχε ως στόχο όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.), πρόεκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθηκαν 78 άτομα

Προσήχθησαν 63 άτομα (58 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας)».

Έκαστος εκ των ατόμων που προσήχθησαν εξετάστηκε, δακτυλοσκοπήθηκε, και το σπουδαιότερο, έδωσε δείγμα από DNA προκειμένου εν συνεχεία να επιχειρηθεί ταυτοποίηση.

Ο 66χρονος, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», ήταν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διάρρηξης της ίδιας επιχείρησης, τον Φεβρουάριο του 2013 από τρείς αθίγγανους.

Οι τρείς δράστες είχαν εισέλθει στην επιχείρηση και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον 66χρονο, ακολούθησε συμπλοκή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι τα ίδια άτομα.

Αυτό που έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά και υποψίες είναι πληροφορία που θέλει τους τρείς δράστες της τότε επίθεσης να είχαν χρησιμοποιήσει σεντόνι για να φιμώσουν τον 66χρονο.

Η πληροφορία αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων κάθε έτος σημειώνονται ανάλογης βαρύτητας επιθέσεις από αθίγγανους, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι οι δράστες είναι αθίγγανοι.

Θυμίζουμε ότι το άψυχο σώμα του θύματος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Εξαιτίας της απουσίας του ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρότσου χθες αφίχθη στη Ρόδο από την Κρήτη ο ιατροδικαστής κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, που διενήργησε νεκροψία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αναμένεται να υποβάλει αρμοδίως σχετική έκθεση.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη εξέταση διενεργήθηκε από τον Χειρούργο της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Νικόλαο Χριστοδούλου, ο οποίος διαπίστωσε ότι το σώμα του 66χρονου φέρει κατάγματα στο αριστερό πόδι, στην αριστερή επικαρπική χώρα και πολλαπλές κακώσεις στο πρόσωπο, στην αριστερή πλευρά.

Από τα πρώτα ευρήματα δεν προκύπτει ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι οι δράστες πέταξαν τον 66χρονο από ύψος στο έδαφος.

O 66χρονος, που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών, που διαμένουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εργαζόταν ως φύλακας στην εταιρεία στην απογευματινή βάρδια και επρόκειτο να αντικατασταθεί από έναν Πακιστανό υπάλληλο, που ασκούσε τα ίδια καθήκοντα περί ώραν 22.00.

Ο τελευταίος μετέβη στην επιχείρηση και όταν επιχείρησε να εισέλθει εντός από την κεντρική είσοδο αλλά και να μιλήσει στον 66χρονο στο κινητό του τηλέφωνο, δεν έβρισκε ανταπόκριση.

Τηλεφώνησε τότε σε έναν ημεδαπό, συγγενή του ιδιοκτήτη, που εργάζεται ως υπεύθυνος λειτουργίας της επιχείρησης, ο οποίος και μετέβη στο σημείο.

Αφού άνοιξαν την κεντρική θύρα έψαξαν το χώρο και βρήκαν τον 66χρονο φύλακα πεσμένο μπρούμυτα στο πίσω μέρος του κτηρίου, σε ράμπα αποθήκης που χρησιμοποιείται για τη βαφή των σκαφών.

Στο λαιμό του υπήρχε τυλιγμένο ένα κομμάτι σεντόνι που έφερε κόμπους ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα με σχοινί πίσω στην πλάτη του.

Το άψυχο σώμα του φέρει εμφανή τραύματα στο σώμα αλλά και στο κεφάλι, ένδειξη ότι ο 66χρονος υπέφερε.

Μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και μετέβησαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκονται δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία και επιχείρησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς.

Στα χρηματοκιβώτια υπήρχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

dimokratiki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *