ροή ειδήσεων

Επικοινωνιακό τρίκ του Νταβούτογλου στον Εβρο



Στο Αιγαίο τα τουρκικά αεροπλάνα παραβιάζουν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο.... Στην Κύπρο συνεχίζουν την κατοχή με την παρουσία 35 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών και στην κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζεται η εισβολή του “Βάρβαρος” και τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Και σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε “χειρονομία φίλιας”, επισκεπτόμενος υποτίθεται αιφνιδιαστικά το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο, στις Καστανιές του Έβρου.

Ο κ. Νταβούτογλου, ευρισκόμενος από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ανδριανούπολη, ταξίδεψε …αιφνιδιαστικά μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς,με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση με τους δυο αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούσαν. Λίγο πριν επιστρέψει στην Ανδριανούπολη ο κ. Νταβούτογλου έκανε δηλώσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τηλεφώνησε και στον Ελληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος βρέθηκε στην τουρκική παραμεθόριο κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά για τις εορτές των Χριστουγέννων και για το νέο έτος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν χθες στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *