ροή ειδήσεων

Στο αρχείο η καταγγελία Χαϊκάλη για χρηματισμό



Στο αρχείο μπαίνει η έρευνα για την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη,...
περί απόπειρας χρηματισμού του για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, καθώς, από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ή βασιμότητα της καταγγελίας.

Ο εισαγγελέας ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι παράνομο και γι” αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ενώ απορρίπτει την αίτηση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την πλευρά του βουλευτή καθώς, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «δεν ειναι αναγκαια αφου δεν συντρεχει περιπτωση διαρροής από οποιοδήποτε πρόσωπο».

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και τη συγκατάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ισίδωρου Ντογιάκου, δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γιώργου Αποστολόπουλου, που φέρεται να είναι ο μεσάζων της συναλλαγής που κατήγγειλε ο βουλευτής.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε για τη βασιμότητα των καταγγελιών Χαϊκάλη, αναφέροντας ότι δεν είναι λογικό ο δράστης (σσ ο Αποστολόπουλος) ενός σοβαρού κακουργήματος (δωροδοκία βουλευτή) να παγιδεύσει τη συνάντηση.

Όπως υποστηρίζει στο πόρισμά του «το προσελθόν στη συνάντηση πρόσωπο (σ.σ. Γ. Αποςτολόπουλος) είχε κι εαυτός παγιδεύσει το χώρο

α) με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης, που βρήκαν οι Χαϊκάλη και Καμμένος μετά τη συνάντηση,

Β) με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής,

γ) με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε πολύ σωστά επιλεγμένη θέση».

Στο πόρισμα σημειώνεται πως «προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία το γεγονός της μη καταφυγής των δυο στο αρμόδιο εισαγγελέα ή στην Ασφάλεια που είχαν τεχνογνωσία για κάλυψη συνάντηση για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι τις 6:15 της 12.12 τόσο η Εισαγγελία Εφετών όσο και η Αστυνομία δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκεπτόνταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του και τα οποία η μεν Ασφάλεια έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή, επίσημα δε στις 20:10 όταν ο Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

»Έτσι πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλου δεν οφείλεται σε διαρροή που δεν μπορούσε να γίνει από κανέναν, επειδή προ της 20:10 ουδείς γνώριζε τα στοιχεία του προσώπου. Αντίθετα, ο Γ. Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς το χρηματικού ποσού.

»Ο Γ. Αποστολόπουλος, αν όντως σκόπευε να δωροδοκήσει τον βουλευτή δεν θα προσελάμβανε αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν τη συνάντηση, δεν θα τους έβαζε σε περίοπτη θέση, ώστε να παρακολουθούν τα πάντα και δεν θα τοποθετούσε συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα ώστε να καταγράφει το έγκλημα».

Ο αντιεισαγγελέας σημείωνει ακόμη πως η κίνηση του κ. Χαϊκάλη να θελήσει άμεσα να καταθέσει ερμηνεύεται ως «ανησυχία για ενδεχόμενη σε βαρος του δημοσιοποίηση επιβαρυντικού αποδεικτικού υλικού».

arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *