ροή ειδήσεων

«Μπορούσα να σώσω το Concordia σε 30 δευτερόλεπτα»



Τριάντα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να αποφευχθεί η τραγωδία...
Αυτό υποστήριξε ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Concordia το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012, προκαλώντας το θάνατο 32 ανθρώπων.
Ο Φραντσέσκο Σκετίνο προσπάθησε να βγάλει από πάνω του τη συνολική ευθύνη, δηλώνοντας στο δικαστήριο ότι αν το πλήρωμα τον είχε προειδοποιήσει 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα, θα είχε αποφευχθεί η τραγική κατάληξη.
«Είχαμε σχεδόν καταφέρει να αποφύγουμε τον βράχο. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν μου είχαν δώσει όλα τα στοιχεία 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα», είπε ενώπιον του δικαστηρίου του Γκροσέτο στην Τοσκάνη, όπου η διεξάγεται η δίκη του, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Tirreno.
Ο Σκετίνο κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, εγκατάλειψη του πλοίου και πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών και αντιμετωπίζει ποινή 20ετούς κάθειρξης. Ο πλοίαρχος υποστήριξε ότι το λάθος ήταν των αξιωματικών και του πληρώματος που βρίσκονταν στη γέφυρα τη νύχτα του ναυαγίου, κατηγορώντας τους ότι δεν του είχαν δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες και εγκαίρως.
Το πλήρωμα «πίστευε ότι ήταν σε Κονκόρντ, όχι πάνω στο Κονκόρντια», τόνισε μιλώντας για την κατεύθυνση του πλοίου προς τα βράχια, λόγω της πορείας που ακολουθούσε πολύ κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω ένα μέρος της ευθύνης. Αλλά μόνο ένα μέρος», είπε ο πλοίαρχος, που εγκατέλειψε το Concordia, ενώ σε αυτό βρίσκονταν ακόμη εκατοντάδες άνθρωποι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *