ροή ειδήσεων

Eυκαιρίες στον συνεδριακό ιατρικό τουρισμό!!!


Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη...

«Ο Συνεδριακός Ιατρικός Τουρισμός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνικό Τουρισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών».
Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το Συνεδριακό Τουρισμό, με Μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής. Ο Συνεδριακός Τουρισμός -πρόσθεσε- καλύπτει το 3-4% του αριθμού των αφίξεων ξένων τουριστών διεθνώς και το 6-7% της συνολικής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη, είπε η υπουργός Τουρισμού.
Σημείωσε ακόμη ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός αποτελεί βαρόμετρο και αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια Χώρα. «Συνέδρια δεν διεξάγονται όπου υπάρχει αστάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την προώθηση του Ιατρικού και Ιαματικού Τουρισμού, επισήμανε την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 24/2011 για την ασφαλιστική κάλυψη ασθενών σε χώρες της Ευρώπης, τους Νόμους 4179/2013 και 4276/2014 και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού. «Δημιουργήσαμε – υπογράμμισε- τα θεσμικά εργαλεία και τους όρους άσκησης του Ιατρικού Τουρισμού, θεσπίσαμε Μητρώο Παρόχων, πιστοποιήσεις και ελέγχους».
Τέλος η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται:
---Ο κεντρικός συντονισμός της προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο αλλά και η συνεργασία με επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, και με ομογενείς επιστήμονες που μπορούν να καταστούν πρεσβευτές της προσπάθειας υλοποίησης μιας κοινής στρατηγικής.
---Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η μείωση της εποχικότητας με προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού,
---- Ο Τουρισμός Πόλεων και η νέα εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, με την καθιέρωσή τους ως City Break τουριστικών και συνεδριακών προορισμών.
--- Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών των πόλεων και οι συνεδριακές δομές στα ξενοδοχεία, αλλά και τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα όπου δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο για την Αττική, ώστε να καταστήσει την Αθήνα υποψήφιο προορισμό για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους.
---Η επένδυση στην Εκπαίδευση του ανθρώπινου επιστημονικού Ιατρικού δυναμικού, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και
---Η τόνωση της Απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


O HAPCO
Ξεκινώντας από τη βασική παραδοχή ότι σκοπός ενός συνεδρίου είναι η ανάδειξη ενός θέματος, εξετάζοντας διάφορες πτυχές του με ειδήμονες του χώρου, έτσι και η ημερίδα του ΕΟΦ για τον ιατρικό-συνεδριακό τουρισμό, παρόλο που δεν άγγιξε πλήρως το θέμα, κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και τα συγχαρητήρια των περισσοτέρων, τόσο από το χώρο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και της συνεδριακής αγοράς, αφού για πρώτη φορά κρατικός Οργανισμός έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα του ιατρικού – συνεδριακού τουρισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο HAPCO.
Το πρώτο βήμα, κατά τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, έγινε και πλέον όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον και υψηλές προσδοκίες τα επόμενα.
Η προσέλκυση διεθνών ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα μπορεί να αποτελεί στόχο του ΕΟΦ και βεβαίως του HAPCO, αλλά το όφελος δεν είναι μόνο δικό τους. Τα οφέλη από την ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού είναι πολυδιάστατα και ξεφεύγουν από τα αυστηρά πλαίσια προαγωγής της επιστήμης και του τουρισμού. Από τη φιλοξενία ενός συνεδρίου, η πόλη ανακτά ζωντάνια, η οικονομία ενισχύεται, οι δείκτες απασχόλησης ανεβαίνουν, οι υποδομές αξιοποιούνται και το όνομα της χώρας «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο, με τους ίδιους τους συνέδρους να αποτελούν τα καλύτερα «οχήματα διαφήμισης» για την προσέλκυση μελλοντικών συνεδρίων.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να δουλέψουμε συνεργατικά και με μεθοδικότητα, προκειμένου όχι μόνο να προσελκύσουμε αλλά και να διοργανώσουμε επιτυχώς μεγάλα διεθνή ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα.
Στην κατεύθυνση αυτή, η στήριξη των Υπουργείων (Τουρισμού, Υγείας, Οικονομίας, Ανάπτυξης, κ.ά.) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ για την κινητοποίηση και την άσκηση επιρροής στα κέντρα λήψης αποφάσεων εντός των επιστημονικών κοινοτήτων, αν πραγματικά θέλουμε την Ελλάδα να εμφανίζεται και πάλι στους 20 κορυφαίους προορισμούς για συνέδρια παγκοσμίως.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *