ροή ειδήσεων

"Φωτιά" στο Αιγαίο βάζει η Τουρκία! "Μας πάει" σε δίκη για F 16 της που έπεσε το 1996!



Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Με μια ακόμα προκλητική κίνηση γύρω από το F-16 που έπεσε το 1996 ανοιχτά της Χίου,...
η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μηδενίζοντας την όποια ηρεμία φάνηκε να επιφέρει η συνάντηση κορυφής στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η τουρκική κυβέρνηση, για πρώτη φορά επισήμως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haberturk, απάντησε στην Βουλή ότι το το τουρκικό F- 16 που έπεσε κατα την διάρκεια αερομαχίας με ελληνικό Μιράζ 2000 (Mirage-2000EGM) , πριν από 18 χρόνια, υποστηρίζει ότι είχε καταρριφθεί από ελληνικό αεριωθούμενο.
Μάλιστα η εφημερίδα προχωρά ένα ακόμη βήμα και καταχωρίζει την πληροφορία ο νομικός αγώνας για τον πιλότο του F-16 Ναΐλ Ερντογάν (Nail Erdoğan) αλλάζει τώρα κατεύθυνση και ότι η Εισαγγελία της Τουρκίας , ετοιμάζεται να ξεκινήσει δίκη κατά των Ελλήνων αρμοδίων, όπως έγινε και στην περίπτωση της υπόθεσης του τουρκικού πλοίου ανθρωπιστικής βοήθειας ‘Mavi Marmara’ που χτυπήθηκε από ισραηλινούς κομάντος. Είναι ενδεικτικός δε ο τίτλος «Ανάκριση ‘Mavi Marmara’ για το F16 που είχε καταρριφθεί πριν από 18 χρόνια»,με τον οποίο η εφημερίδα προβάλει το θέμα.

Ο Ναΐλ Ερντογάν είχε πέσει με το F-16 που συγκυβερνούσε σε αερομαχία με τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στις 8 Οκτωβρίου του 1996, 9 μίλια από τις ακτές της Χίου Ο κυβερνήτης του Αντισμήναρχος Osman Çiçekli είχε χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτό του και τελικά ειχε διασωθεί από ελληνικό ελικόπτερο.Ο Τούρκος χειριστής διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Χίου και μετά από βραχύβια νοσηλεία μεταφέρθηκε με μεταγωγικό C-130 της ΠΑ στη Σμύρνη. Μετ από συνεχείς οχλήσεις της οικογενείας του πιλότου το θέμα συντηρούνταν στην επικαιρότητα από καιρού εις καιρό και πριν λίγους μήνες με εντολή του τότε Τούρκου Προέδρου Γκιούλ έγιναν έρευνες στο Αιγαίο με σύγχρονα μέσα για την σορό του πιλότου οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Αφορμή για την ανάσυρση του θέματος υπήρξε ενα πολύ παλιό δημοσίευμα ελληνικού περιοδικού με τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ελληνικό με πύραυλο <>.
Να σημειωθεί ότι ο τουρκικός τύπος έχει υποστηρίζει ότι η οικογένεια Ερντογάν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΑΔΑΔ) εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης με αγωγή αποζημίωσης 625.000 ευρώ κλπ κλπ.Ελληνικές πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.


Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/12/14 18:37

    Μαλακίες!!!!
    Απλά τα τουρκάκια συνηθισμένα με τις κότες τους Έλληνες πολιτικούς, βγήκαν για βόλτα τσαμπουκά και σίγουροι για την έκβαση.

    Και βρέθηκan απέναντι σε Έλληνες πιλότους με @@ και τους έκαναν δυο τσαλιμάκια και αυτοί χέστηκαν πάνω τους και αφου τα μαχητικά δεν έχουν και πρόχειρο κολόχαρτο για την περίπτωση που χεστείς, πνίγηκαν στο σκατό τους και πέσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/14 18:44

    Διαβάστε και εδώ http://www.makeleio.gr/?p=97626 για να δείτε ποιοι μας κυβερνάνε και τι γίνεται όταν σκοτώνεται Έλληνας πιλότος

    Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *