ροή ειδήσεων

Η Κική Τσακίρη στην εκπομπή #HASHTAG ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ - βιντεο


Η Κική είναι μητέρα τριών παιδιών.
Κάθε πρωί σηκώνεται, ετοιμάζει τα παιδιά της για το σχολείο,...
τσεκάρει το ψυγείο για να δει τι ανάγκες έχει το σπιτικό από τροφοδοσία, γράφει άρθρα, βάζει τιμωρία τα παιδιά μειώνοντας το χαρτζιλίκι τους σε περίπτωση που δεν είναι τακτοποιημένα τα δωμάτια τους και κουβεντιάζει με τις φίλες της, όταν αυτές την επισκέπτονται στο σπίτι.

Η Κική, πάσχει από ALS, την πολύ σπάνια αλλά καταληκτική αρρώστια, που είχε πυροδοτήσει και την άθλια κατά την άποψη μου μόδα του μπουγελώματος, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Είχα κατακριθεί για το ότι είχα απορρίψει την πρόταση να μπουγελωθώ, γνωρίζοντας όμως την Κική, όχι μόνο δικαιώθηκα για την απόφαση μου, αλλά σιχάθηκα για ακόμα μία φορά, τον "προβατισμό" των Ελλήνων σελέμπριτι σε οτιδήποτε προστάζει η μόδα από τας εξωτερικάς.

Η Κική, ένα θαυμάσιο υπόδειγμα θέλησης, ψυχικής δύναμης και αξιοπρέπειας, κάνει τα πάντα με τα μάτια της. Αυτά τα δυό της μάτια, που την κάνουν να βλέπει, να μιλάει, να θέλει, να εκφράζει, να χαίρεται , να πονάει , να γελάει... ΄Όλα τα κάνει μέσα από τα μάτια της.

Έχει χιούμορο, έχει απίστευτη ενέργεια , όνειρα και όραμα, και όμως αυτός ο άνθρωπος , πριν λίγα χρόνια, ζήτησε επίσημα από την πολιτεία να τη βοηθήσει να πεθάνει θέτοντας επί τάπητος για τα καλά το ζητούμενο της ευθανασίας.

Η ιστορία της Κικής, είναι μεγάλη. Εμείς ωστόσο πήραμε μία γεύση από την καθημερινότητα της, ταξιδεύοντας μέχρι την Ρόδο, όπου περάσαμε λίγες ώρες κοντά της. Γνωρίσαμε τους γιατρούς της, τις φίλες της, τους νοσηλευτές της, μα πάνω απ όλα μιλήσαμε μαζί της...

Ποιος είναι ο ρόλος της πολιτείας απέναντι σε ασθενείς με καταληκτικές αρρώστιες;

Ποια η θέση της ιατρικής, της νομοθεσίας και της θρησκείας, απέναντι στο θέμα της ευθανασίας;

Πως και που γίνεται επίσημα η ευθανασία και ποιοι την επιζητούν.

Μερικά μόνο από όλα όσα θα δούμε στο επεισόδιο #HASHTAG ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ που θα προβληθεί αυτή την Πέμπτη στις 23:30 στο ΕTV.

Δείτε το trailer...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *