ροή ειδήσεων

KANONI στην ΑΓΟΡΑ- Τίτλοι Τέλους για την Μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στην ΕΛΛΑΔΑ- 375 εργαζόμενοι στον ΔΡΟΜΟ!!! (ΦΩΤΟ)



375 εργαζόμενοι στο δρόμο, 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων ρημάζουν....
με την ιστορική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία να διασύρεται και να απαξιώνεται με χρέη τα οποία ακόμη δεν έχουν αποδειχθεί πως προέκυψαν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιστορικά σκανδαλώδους εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας εκ μέρους της ΚΟΛΙΟΣ το 2003.

Η διοίκηση του σωματείου με ειδικό σημείωμα προς τα ΜΜΕ ανακοινώνει τους «τίτλους τέλους» για την ΑΓΝΟ με την υπόθεση των μεθοδευμένων χρεών που φόρτωσε σε αυτή η ΚΟΛΙΟΣ όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει αδιερεύνητη από την πολιτεία.

Όπως ακριβώς αναφέρει η διοίκηση του σωματείου «κάποιος πήρε αυτή τη γαλακτοβιομηχανία ελεύθερη χρεών και σε λιγότερο από δέκα χρόνια την οδήγησε στην καταστροφή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το σωματείο, τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών (απουσία χρεών, αναγνωρισιμότητα του Σήματος και υποστήριξη εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού), στην πορεία των ετών υπό τη Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. η οικονομική της κατάσταση χειροτέρευσε και από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της.

Η ΑΓΝΟ υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, μέχρι δηλαδή την συζήτηση της αίτησής της, η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη της με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη εκ μέρους των πιστωτών της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Να σημειωθεί ότι η ΑΓΝΟ είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τις 10/03/2013.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «η εκ μέρους της ΑΓΝΟ μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία αντιμετώπισής τους, δηλαδή σε κατάσταση παύσεως πληρωμών» και «όσες καταβολές έγιναν μετά τον Αύγουστο του 2012 ήταν μεθοδευμένες εκ μέρους της διοίκησης της ΑΓΝΟ».

«Δεν αποδείχθηκε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εξόφληση μέρους των υποχρεώσεων ήταν πράγματι χρήματα προερχόμενα από τα ταμεία της ΑΓΝΟ, αφού, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική διαχείριση της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ ήταν κοινή σε σημείο που να μην είναι σαφές με τίνος χρήματα γίνονταν οι όποιες καταβολές. Οι καταβολές προς την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. που επικαλείται η ΑΓΝΟ, δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν με χρήματα της ΑΓΝΟ, καθώς η ΑΓΝΟ δεν είχε καμία ρευστότητα ήδη το Δεκέμβριο του 2012» αναφέρει το σωματείο.

Εξάλλου όπως σημειώνει το σωματείο μεταξύ της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ υφίσταται μία ιδιότυπη σχέση εξάρτησης με την ΑΓΝΟ να οφείλει στην ΚΟΛΙΟΣ περισσότερα από 10 εκατ. €, που είχε φτάσει μέχρι 13,5 εκατ. €. Το ποσό αυτό μεταβαλλόταν με διάφορες εκατέρωθεν καταβολές και συμψηφισμούς που γίνονταν άτυπα και χωρίς διαφάνεια, με μόνο συμβαλλόμενο και για τις δύο εταιρείες το Νικόλαο Κολιό.

Το σκάνδαλο,σύμφωνα με το alterthess.gr, που υποκρύπτεται πίσω από αυτή την σχέση είναι ότι ακόμη δεν έχει προκύψει καμία απόδειξη για την αιτία της οφειλής της ΑΓΝΟ προς την Κολιός και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το σωματείο, οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) πρέπει να ελεγχθούν στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας ως εικονικές.

«Από όλα αυτά προκύπτει ότι η Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ ήταν κοινή, όπως κοινή ήταν και η οικονομική διαχείριση, κατά τρόπο που να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των εταιρικών περιουσιών, καθώς οι συναλλαγές των εταιρειών ήταν εντελώς αδιαφανείς και γίνονται με μόνο συμβαλλόμενο μεταξύ των εταιρειών των ίδιο το Ν. Κολιό. Έτσι πτώχευσε κι η ΑΓΝΟ» καταλήγει στο σημείωμά της η διοίκηση του σωματείου.




makeleio


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *