ροή ειδήσεων

Πoυ δημιουργούνται «πυρήνες αυτοοργάνωσης» για το νέο κόμμα



Κινήσεις πολιτών υπέρ του Γ. Παπανδρέου και στην Ρόδο...
Πυκνώνουν συνεχώς οι πληροφορίες, που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, πως πυρήνες πολιτών ανά την Ελλάδα, συγκεντρώνονται και συζητούν πολιτικά, ζητώντας, παράλληλα, από τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου.

Τουλάχιστον 20 τέτοιες συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο και σε κάποιες περιπτώσεις οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τα μηνύματα που βγαίνουν από τις συναντήσεις αυτές είναι πολλά, κοινή, όμως είναι η διαπίστωση πως οι πρόωρες εκλογές που φέρνει η αποτυχία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρίσκουν ένα σημαντικό αριθμό πολιτών, «εγκλωβισμένο ανάμεσα σε αριστερό και δεξιό συντηρητισμό», όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Αναζητούν πολιτικό πεδίο για να εκφράσουν τις αγωνίες τους και θεωρούν πως "οι αρχές και οι αξίες του πρώην Πρωθυπουργού μπορούν και πρέπει να εκφραστούν στις προσεχείς εκλογές μέσω ενός νέου πολιτικού φορέα", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κάποια από τα κείμενα που τίθενται για συζήτηση.

Η ροή πληροφοριών που φτάνει στο matrix24 είναι συνεχής, καθώς νέοι «πυρήνες αυτοοργάνωσης» δημιουργούνται. Όσοι συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες αυτές συζητούν, προβληματίζονται και σε πολλές περιπτώσεις συνυπογράφουν κείμενα που ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε (κAι απ’ όσα τουλάχιστον καταφέραμε να μάθουμε εμείς) πως συναντήσεις στο πνεύμα αυτό έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στη Κατερίνη, στην Κοζάνη, στη Σάμο, στη Ρόδο, στο Αγρίνιο, στη Χαλκίδα, στις Σέρρες. Αντίστοιχα, συναντήσεις υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου δημιουργήθηκαν και σε γειτονιές της Αθήνας, όπως στην Αγία Παρασκευή, στο Ίλιον, στο Μοσχάτο, ενώ μεγάλη συνάντηση – κυρίως νέων - έγινε χθες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και άλλες συναντήσεις ομάδων πρωτοβουλίας, για τις οποίες δεν έχουμε ακόμη στοιχεία, ενώ ήδη προγραμματίζονται και άλλες για σήμερα και αύριο, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το γεγονός πως στις μέρες μας, που η πολιτική δεν διάγει τον καλύτερό της βίο και μάλιστα εντός των διακοπών για τις γιορτές, πολλοί πολίτες συγκεντρώνονται χωρίς κάποια κεντρική καθοδήγηση, αναμφισβήτητα είναι ένα θετικό σημάδι αφύπνισης των προοδευτικών πολιτών που πλέον δεν δείχνουν πρόθυμοι να συμβιβαστούν ούτε με το σημερινό φοβικό και συντηρητικό ΠΑΣΟΚ, ούτε με το απολιτίκ πείραμα του Ποταμιού, αλλά ούτε και με τις θολές και εν πολλοίς αντιφατικές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ.

Απομένει να δούμε κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα αφουγκραστεί αυτό το αυτό-οργανωτικό κίνημα και θα καταφέρει να το εκφράσει με τις πράξεις του στο άμεσο μέλλον. Εξυπακούεται ότι εκτός από αυτοκριτική για την κυβέρνησή του και το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός απαιτείται, όπως λένε οι περί ου ο λόγος πολίτες, να μιλήσει για το τι έγινε στις Κάννες και πως οδηγηθήκαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Κυρίως όμως για το ποιό είναι το νέο και διαφορετικό που κομίζει σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, και οπωσδήποτε ποιές θεωρεί ότι πρέπει να είναι οι εφεξής προτεραιότητες της χώρας και φυσικά, εφόσον το κόμμα του μπει στη Βουλή, τι προτίθεται να πράξει στην περίπτωση που η κάλπη δεν βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση…

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/12/14 23:02

    ενα πασοκ στα δυο εχετε τελειωση και οι δυο,αυτο θελει ο κοσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *