ροή ειδήσεων

To υπουργείο Πολιτισμού απαγορεύει στους ανασκαφείς να κάνουν δηλώσεις ή να γράφουν στα social media για τα ευρήματά τους



Στη σκιά της καταιγιστικής ενημέρωσης -αλλά και των μυθευμάτων- για την Αμφίπολη,...
το υπουργείο Πολιτισμού με εγκύκλιό του της 8ης Δεκεμβρίου απαγορεύει στους ανασκαφείς να κάνουν δηλώσεις για τα ευρήματά τους ή ακόμα και να γράφουν γι' αυτά στις προσωπικές τους σελίδες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την «Αυγή», η εγκύκλιος ουσιαστικά απαγορεύει στα στελέχη και τους εργαζομένους σε Εφορείες Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, σε όλες δηλαδή τις υπηρεσίες που υπάγονται σ' αυτή, να παρέχουν οποιαδήποτε ενημέρωση και παροχή πληροφοριών για ζητήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χωρίς προηγούμενη έγκριση της ΓΔΑΠΚ ή της γενικής γραμματέων του ΥΠΠΟΑ.

Την επίμαχη εγκύκλιο υπογράφει η Ελενη Κόρκα, επί χρόνια στέλεχος του υπουργείου που με τις πρόσφατες αλλαγές ανέλαβε γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων. Η εγκύκλιος μάλιστα που έφυγε από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων φέρει τον τίτλο «Ενημέρωση σχετικά με την ορθή διαχείριση υλικού που διοχετεύεται στα ΜΜΕ».

Σύμφωνα πάντα με την «Αυγή», η ενημέρωση γίνεται «στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού, εποπτείας και εφαρμογής κοινής αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της ευρύτερης προβολής αρχαιολογικών δεδομένων είτε αφορούν σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μουσεία, είτε αγαθά της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *