ροή ειδήσεων

«Κόλαση» στην εκδήλωση γνωριμίας της Uber -Ο καβγάς, η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και οι μηνύσεις του ΣΑΤΑ



ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦH ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Εκρηκτικό κλίμα στις τάξεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών έχει προκαλέσει...
η άφιξη της Uber στην Αθήνα.

Μετά τις απειλές του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου περί «κρεμάσματος όσων συνεργάζονται με την Uber», η οποία σε όποια χώρα και αν πηγαίνει προκαλεί... εντάσεις, χθες το συνδικάτο των αυτοκινητιστών με ανακοίνωσή του στο Facebook ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά όσων ταξιτζήδων συνεργαστούν με την Uber.

Tην ίδια ώρα, μέλη του ΣΑΤΑ έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση της Uber, όπου προκλήθηκε ένταση και χρειάστηκε ακόμη και παρέμβαση της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΑΤΑ, χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στελέχη της Uber είχαν καλέσει οδηγούς ταξί για να τους ενημερώσουν για την εφαρμογή τους. Το «παρών» έδωσαν και ταξιτζήδες μέλη του ΣΑΤΑ, αλλά και ο πρόεδρος του συνδικάτου, συνοδευόμενοι από τον νομικό τους σύμβουλο Διονύση Βρεττό, προκειμένου να μιλήσουν με τους ανθρώπους της Uber.

Καταθέτει μήνυση ο ΣΑΤΑ

Οπως υποστηρίζει ο ΣΑΤΑ, κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη του συνεργάτη ή του εκπροσώπου της Uber, καθώς όλοι δήλωναν μεταφραστές και φίλοι. Μετά από ένταση, έφτασε η Αστυνομία και κρατήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργατών της Uber, μιας Ελληνίδας και ενός Αμερικανού, κατά των οποίων, όπως υποστηρίζει το συνδικάτο, θα κατατεθεί μήνυση.

Παράλληλα, τη διαγραφή των μελών που συνεργάζονται με την Uber -και δεν δείχνουν πρόθεση μεταμέλειας- ανακοίνωσε η διοίκηση του ΣΑΤΑ μέσω ανάρτησης στη σελίδα του συνδικάτου στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εισβολή της UBER στην καθημερινότητα μας, το ΣΑΤΑ σας ενημερώνει για τα εξής :

1) Σε συνεργασία με Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη, δημιουργήσαμε την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να δώσουμε την μάχη μας εναντίων της UBER στα Ελληνικά Δικαστήρια.

2) Με απόφαση της Διοίκησης, κάθε ταξιτζής που είναι συνεργάτης της UBER διαγράφεται οριστικά από το μητρώο του ΣΑΤΑ.

3) Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι οδηγοί τους δεν είναι συνεργάτες της UBER. Eάν είναι, τότε, ή απολύουν τους οδηγούς τους, ή διαγράφονται από το Σωματείο.

Καλούμε όσους ταξιτζήδες έγιναν συνεργάτες της UBER και εκούσια ή ακούσια παραβιάζουν βασικούς και θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του ταξί στη χώρα μας, να αποσύρουν άμεσα την συμμετοχή τους από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης, ας αναλογιστούν ότι συνδράμουν και γιγαντώνουν οικονομικά μια εταιρία, η οποία ευθύνεται για τον οικονομικό μαρασμό εκατομμυρίων συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Για όλους εμάς, μετά και από αυτή την προειδοποίηση, κάθε ταξιτζής – συνεργάτης της UBER είναι εχθρός και ανεπιθύμητος για τον κλάδο μας.

Από σήμερα ως διοίκηση, δεν θα μπορούμε (και δεν θα έχουμε την δυνατότητα), να προστατέψουμε κανέναν από την οργή των συναδέλφων. Δυστυχώς, οι αυθόρμητες αντιδράσεις δεν χαλιναγωγούνται.

Κανένας Έλληνας ταξιτζής στην UBER.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί αυτοκινητιστές στα σχόλια τους έχουν θέσει ως θέμα να ισχύσει η απόφαση αυτή και για τους συνεργάτες της Τaxibeat και της Taxiplon».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *