ροή ειδήσεων

10 νεκροί και 13 τραυματίες από την τραγωδία με το ελληνικό f16 – Αγνοείται η τύχη των πιλότων



Το μαχητικό στη διάρκεια της απογείωσης κατέπεσε πάνω σε άλλα αεροπλάνα, στην πίστα του αεροδρομίου
– Άγνωστη η τύχη των δύο Ελλήνων πιλότων – Το ελληνικό F-16 συμμετείχε, μαζί με άλλα τρία ελληνικά μαχητικά, σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

Ενα συγκλονιστικό αεροπορικό ατύχημα με δέκα νεκρούς και τουλάχιστον 13 τραυματίες, σύμφωνα με επικοινωνία του protothema.gr με το ισπανικό υπουργείο Αμύνης, σημειώθηκε στις 16:40 στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης, στην οποία συμμετείχε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16.
Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και συνετρίβη πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη μέσα στην πίστα της αεροπορικής βάσης στο Αλμπαθέτε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες ήταν τέσσερις, εκτίμηση που δυστυχώς επιδεινώθηκε, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε 13, ενώ το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και οι ηλεκτρονικές σελίδες ισπανικών εφημερίδων κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ύπαρξη δύο νεκρών. Τοπική ιστοσελίδα του Αλμπαθέτε και η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais επικαλούνται πηγές από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη δύο νεκρών και κάνουν λόγο για οκτώ σοβαρά τραυματίες.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ισπανίας στο protothema.gr από τους 13 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αλμπαθέτε, οι επτά φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ η κατάσταση των πέντε κρίνεται σταθερή. Παρ΄όλα αυτά, δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από ισπανικής πλευράς για την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν τρεις από τους τραυματίες να βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ένας ακόμα να έχει υποστεί ακρωτηριασμό.

Πηγή από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέφερε στο protothema.gr ότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι πρόλαβαν να δουν ένα αλεξίπτωτο, γεγονός το οποίο σημαίνει πως ενδέχεται ένας από τους δύο Έλληνες χειριστές να πρόλαβε να εγκαταλείψει το F-16, προτού αυτό συντριβεί.

Σε νεότερη ενημέρωση, αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια νεότερα στοιχεία για την κατάσταση των δύο ιπταμένων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *