ροή ειδήσεων

Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης - 11 άνθρωποι σήμερα σε ΜΕΘ και άλλος νεκρός


Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός με αντιγριπικό εμβόλιο... παραμένει ακόμη και τώρα το μοναδικό «όπλο». Με σταθερό, ταχύ ρυθμό συνεχίζεται η κυκλοφορία της εποχικής γρίπης...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών που εμφάνισε μετά τη νόσησή του με γρίπη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων της εφετινής επιδημίας, παρότι είναι στο ξεκίνημά της, σε 7.

Άλλοι δύο άνθρωποι, που ασθενείς με γρίπη εξελίχθηκαν σε πολύ βαριά περιστατικά με επιπλοκές από τη νόσο, εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα στοιχεία του σημερινού απολογισμού των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ είναι ενδεικτικά για την ένταση της ασθένειας, ιδίως όταν «χτυπά» άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως χρόνιοι ασθενείς, ηλικιωμένοι, ανοσοκαταστελαμένοι: 11 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι ή σε βαριά κατάσταση σε Μονάδες. Συνολικά, τις τελευταίες εβδομάδες 22 ασθενείς με γρίπη χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός με αντιγριπικό εμβόλιο παραμένει ακόμη και τώρα το μοναδικό «όπλο» που έχει στη διάθεση του ο πληθυσμός, ιδίως οι ευπαθείς ομάδες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *