ροή ειδήσεων

Μακελειό στη Γαλλία: 12 νεκροί από πυροβολισμούς στα γραφεία εφημερίδας [BINTEO-NTOKOYMENTO]



ΑΝΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Δείτε τους δράστες στο Παρίσι να δολοφονούν [ΒΙΝΤΕΟ+18]...


Δύο ή τρεις ένοπλοι με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλαν σήμερα το πρωί πυροβολώντας πιθανώς με καλάσνικοφ στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, σκοτώνοντας έντεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων και δεν ανέβηκαν στους ορόφους. Έχοντας τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, απομακρύνθηκαν με όχημα. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς κατά την οποία, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Οι δράστες διέφυγαν.
Εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα για να γλιτώσουν. «Τσουνάμι» τα μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο από συναδέλφους και πολιτικούς οι οποίοι εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την βάρβαρη επίθεση. Στο σημείο μεταβαίνει εντός ολίγου και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Το Charlie Hebdo έχει γίνει πολλές φορές «κόκκινο πανί» εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων με θέμα το ισλάμ που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2011, στα γραφεία του είχε σημειωθεί επίθεση με μολότωφ, μετά τη δημοσίευση εξώφυλλου με σατιρικό σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ.

Η στιγμή των πυροβολισμών στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo που πάγωσε όλο τον πλανήτη καταγράφηκε από τον δημοσιογράφο Μαρτίν Μπουντό.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *