ροή ειδήσεων

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015:ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ!



Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έχουμε και τα απρόοπτα... Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι κραυγαλέο.


Πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο εκλογικό τμήμα χωρίς την ταυτότητα τους ή ξεχνούν να την πάρουν κατά την έξοδό τους. Ασχολίαστο γεγονός όταν πρόκειται για εναν απλό πολίτη. Οταν όμως αφορά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Στην Πύλο, ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε να χαιρετά κάποιους παρευρισκόμενους και να κατευθύνεται προς την έξοδο. Μόνο που είχε ξεχάσει να πάρει πίσω την ταυτότητά του... Ευτυχώς, μια από τις κυρίες της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές 2015 είχε το νου της και ειδοποίησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη. Αν και έμεινε στο παραβάν περί τα 50 δευτερόλεπτα, φεύγοντας άφησε πίσω του τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που «ξέχασε» να πετάξει.

Λόγω του πανζουρλισμού που επικρατούσε στο τμήμα που ψήφισε, χρειάστηκε να ανέβει σε καρέκλα για να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ απηύθυνε δήλωση και στα... αγγλικά!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πλησίαζε τις σκάλες του εκλογικού κέντρου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ένας από τους συγκεντρωμένους τον πλησίασε και του φίλησε το δεξί χέρι. Κατά την είσοδό του αλλά και στην έξοδό του από το σχολείο όπου ψήφισε, όπως μετέδωσε το thestival.gr, ο κ. Βενιζέλος αποδοκιμάστηκε από άτομα που ήταν παρόντα στον χώρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η σύζυγός του, αυτή τη φορά, δεν ήταν μαζί του στο εκλογικό τμήμα.

«Η γυναίκα μου θα πάει στα Γιάννενα», είπε απευθυνόμενος προς τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ο κ. Κάρολος Παπούλιας για να του απαντήσει ένα από αυτά: «Ναι, κύριε Πρόεδρε είναι στο 234» και συνέχισε ο Πρόεδρος: «Κάτι, ένα λάθος υπήρξε, κάποια παράλειψη». Αφού πήρε το φάκελο με τα ψηφοδέλτια ο κ. Παπούλιας περίμενε, μπροστά από το παραβάν, τη σειρά του για να ψηφίσει.

Στο 1ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στις 07.50 το πρωί και στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους και προχώρησε προς το εκλογικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της άφιξής του, υπήρξε συνωστισμός με τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ να τρέχουν και να κόβουν το δρόμο του πρώην πρωθυπουργού, που αναγκάστηκε να περιμένει για λίγο, μέχρι όλοι να πάρουν τις θέσεις τους και να μη μπερδευτεί με τα καλώδια.

Στα εκλογικά τμήματα της χώρας

Βρεγμένα ψηφοδέλτια και άλλο εκλογικό υλικό παρέδωσε ο δήμος Πάτρας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.... Το αποτέλεσμα ήταν, όπως αναφέρει το dete.gr, να γίνει αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα βρεγμένα ψηφοδέλτια με στεγνά, με ευθύνη των κομμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σωστά οι ψηφοφόροι και να μην υπάρξουν υποψίες για προβοκάτσια σε βάρος συγκεκριμένων κομμάτων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος των εφορευτικών επιτροπών και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επικοινωνούσαν με το Πρωτοδικείο και ζητούσαν τα στοιχεία τους για να τους αναζητήσουν. Επίσης σύμφωνα με το cretalive.ge, σε ένα τμήμα στην πόλη του Ηρακλείου, λόγω ίωσης δεν εμφανίστηκε ο γραμματέας του δικαστικού αντιπροσώπου και δόθηκε λύση από το Πρωτοδικείο.

Στο Νομό Χανίων, στην Αγία Ρουμέλη, ελικόπτερο super puma μετέφερε τον δικαστικό αντιπρόσωπο, με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση.

Στη Γαύδο, η εκλογική διαδικασία στην Γαύδο να άρχισε κανονικά σήμερα το πρωί, όμως οι δυσκολίες παραμένουν για τους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με το flashnews.gr o δικαστικός αντιπρόσωπος κατάφερε να μεταβεί στο νησί μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι λόγω των θυελλωδών ανέμων. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων, οι οποίοι αυτή την περίοδο διαμένουν στην Παλαιόχωρα, στα Σφακιά ή στα Χανιά.

Όπως δηλώνει η Δήμαρχος Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλίνικου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, από τους 188 εγγεγραμμένους, δεν αναμένεται να ψηφίσουν περισσότεροι από 58-60 εκλογείς.

Σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού, που υπάρχει στο οδικό δίκτυο. Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να φθάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματά τους.


Στην περιοχή της Καλλίπολης στον Πειραιά πολίτης σε εκλογικό κέντρο της περιοχής διαπληκτίστηκε με εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, τον οποίο μάλιστα και γρονθοκόπησε. Το συμβάν έγινε στο Β' εκλογικό Τμήμα της Καλλίπολης. Ο δράστης διέφυγε με μηχανή πριν φθάσει η αστυνομία.

Επίθεση σε βάρος του από δέκα άτομα κατήγγειλε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Πετρούπολη.

Επίσης, φθορές σε προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκάλεσαν τρεις άγνωστοι λίγο πριν την 13:00, στην οδό Κρωπιάς και Ελαιών στην Πετρούπολη.

Δεν ψήφισαν σε εκλογικό τμήμα της Νίκαιας. Οι περισσότεροι είναι «μακαρίτες».

Πρόκειται για το 316 εκλογικό κέντρο Νίκαιας που από τους 712 εγγεγραμμένους δεν έχει ψηφίσει κανείς! (μέχρι την 1 το μεσημέρι). Ο κατάλογος περιέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία πολίτες με πολύ υψηλό μέσο όρο ηλικίας! Όπως καταγγέλλει η δικαστική αντιπρόσωπος δεν έχει γίνει εκκαθάριση του συγκεκριμένου εκλογικού καταλόγου, ενώ το ίδιο συνέβη και στις ευρωβουλευτικές εκλογές.

Για το Καστελόριζο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, 70 ετεροδημότες παρέμειναν στη Ρόδο, περιμένοντας να μπορέσει να γίνει δρομολόγιο, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Δυστυχώς το ήρεμο κλίμα...στη Λέσβο διαταράχθηκε από επεισόδιο που έγινε πριν λίγο στο Πλωμάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως διαβάζουμε στο tromaktiko το μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης χτυπήθηκε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο από υποψήφιο Βουλευτή (μικρού κόμματος)

Το μέλος της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμάριου.

Την διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι χθες έμαθαν πως ψηφίζουν στη Κάλυμνο 39 από τους 70 κατοίκους του νησιού Ψέριμος χωρίς οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει, εκφράζουν με την αποχή τους από την εκλογική διαδικασία, κάτοικοι της Ψερίμου, που ανήκει διοικητικά στο δήμο Καλυμνίων.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 εγγεγραμμένοι στο εκλογικό κέντρο της Ψερίμου είναι 70,όσοι ψήφισαν και στις εκλογές του 2012 και στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων δρομολογήθηκε το ημερόπλοιο ''Μανιάη'' και μεταφέρει εκλογείς στη Ψέριμο οι οποίοι όμως με τη προτροπή κατοίκων αρνούνται να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα και επιστρέφουν στη Κάλυμνο πάλι με το ημερόπλοιο
Μέχρι αυτή την ώρα πάντως είχαν προσέλθει μόνο 4 εκλογείς στις κάλπες

Εντωμεταξύ λόγω καιρικών συνθηκών σήμερα έφθασε ο δικαστικός αντιπρόσωπος τελικά στο νησί με το καθημερινό δρομολόγιο του ημερόπλοιου ''Ηλίας ΣΤΑΦ'' λόγω αδυναμίας του πλωτού του Λιμενικού να προσεγγίσει στις 5 το πρωί το λιμάνι, σύμφωνα με το verena.gr.

Με προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στον Πύργο. Σε τουλάχιστον έξι εκλογικά τμήματα του Πύργου δεν υπάρχει εφορευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με το patrisnews.com η εκλογική διαδικασία έχει πέσει στις «πλάτες» των δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων, ενώ πολύτιμη είναι και η βοήθεια από εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων. «Η κλήση σε πολίτες για τη συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής έγινε με προχειρότητα», τόνισαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματα του Πύργου εκφράζουν την ανησυχία τους και τονίζουν πως η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα είναι δύσκολη.

Πρόταση ψηφοφόρου

Ψηφοφόρος, που του περίσσεψε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον επόμενο που θα έμπαινε στο παραβάν, κολλώντας το ψηφοδέλτιο με τσίχλα σε εμφανές σημείο ώστε… να το δει ο επόμενος.

Η παρακάτω φωτογραφία δεν χρειάζεται σχόλιο. Δείτε την...





Χάος με τις εφορευτικές επιτροπές στην Ξάνθη – Επιστράτευσαν φίλους και συγγενείς για τα κενάΣε αρκετά εκλογικά τμήματα του Νομού δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος εφορευτικών επιτροπών, ή παρουσιάστηκαν μερικά μόνο απ' αυτά που είχαν οριστεί από το Πρωτοδικείο, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους δικαστικοί αντιπρόσωποι να επιστρατεύουν φίλους και συγγενείς, ακόμη και τα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που όπως αναφέρεται, οι πολίτες που εξ' αρχής είχαν οριστεί ως μέλη παρουσίαζαν κωλύματα για τα οποία δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση ώστε να επιλυθούν.

Μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι δεν υπήρξε πρόβλεψη και μέριμνα από πλευράς των αρμοδίων για την παροχή ούτε ενός μπουκαλιού νερού τόσο προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών όσο και προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους, σε αρκετά εκλογικά τμήματα.Η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ η εκλογική διαδικασία, με τα ποσοστά της αποχής να παρουσιάζουν τρομακτικές διαστάσεις. Χαρακτηριστική η περίπτωση εκλογικού κέντρου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης όπου από τους 680 εγγεγραμμένους είχαν προσέλθει στις κάλπες μόνο οι 190 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.


Κατ' εφαρμογή σχετικής οδηγίας από πλευράς του Υπουργείο πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, τα οποία μειώθηκαν συγκριτικά με τις εκλογές του 2012, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκαν νέες σχολικές μονάδες και έγινε διαφορετική κατανομή των τμημάτων. Με αυτό τον τρόπο όλα τα εκλογικά τμήματα βρίσκονταν στο ισόγειο των κτιρίων, και όχι στους επάνω ορόφους όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη η πρόσβαση σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο η νέα κατανομή των εκλογικών τμημάτων προκάλεσε προβλήματα σε αρκετούς ψηφοφόρους, κυρίως ηλικιωμένους, που δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, προσέρχονταν στα παλιά εκλογικά τους τμήματα και στη συνέχεια έψαχναν να βρουν που ψηφίζουν.

Ανορθόγραφα ψηφοδέλτια

Θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει το ανορθόγραφο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Όπως μπορείτε να δείτε, η λέξη συνδυασμός γράφτηκε «συνδιασμός» και τυπώθηκε έτσι…





Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στα γραφεία του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» στην Καλαμπάκα.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τα ξημερώματα της Κυριακής τις τζαμαρίες.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και αργά το βράδυ της Παρασκευής (23/1/2015)στην πόλη των Τρικάλων, ενώ τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Μοσχάτο.



«Πρωτοφανή αθλιότητα» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο στοιχείων για το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρονται να προέρχονται από exit poll.

«Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο» ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος.

»Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα».

Ψήφισε με το νυφικό της

Μια νύφη από την Καρδίτσα πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Δρακότρυπας του δήμου Μουζακίου αμέσως μετά το γλέντι του γάμου της.

Η νύφη Κωνσταντίνα Μπούρμπου προσήλθε να ψηφίσει στον τόπο καταγωγής της, το χωριό Δρακότρυπα του δήμου Μουζακίου, Όσοι παρευρέθηκαν στο δημοτικό σχολείο του χωριού χειροκρότησαν και επευφήμησαν τη νεόνυμφη.



Επεται συνέχεια...

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *