ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: 300 διεθνείς προσωπικότητες στο πλευρό του



«Βαριές» υπογραφές της διεθνούς διανόησης παίρνουν θέση υπέρ...
του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων να καθορίζουν τις τύχες της χώρας τους, αλλά και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από το κεντρικό σύνθημα, «αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή για όλους», «βαριές» υπογραφές της διεθνούς διανόησης παίρνουν θέση υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων να καθορίζουν τις τύχες της χώρας τους, αλλά και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία αλλαγής πορείας σε όλη την Ευρώπη.

«Βαριές» υπογραφές της διεθνούς διανόησης παίρνουν θέση υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων να καθορίζουν τις τύχες της χώρας τους.

Ανάμεσα στους 300 πανεπιστημιακούς, διανοούμενους κ.α. βρίσκει κανείς στην κοινή έκκληση (http://www.with-the-greeks.eu/) τα ονόματα των Νόαμ Τσομσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι, Σλαβόι Ζίζεκ. Κώστα Δουζίνα.

Υπερασπίζονται αναλυτικά το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, δια της ψήφου τους, «να σπάσουν τη λιτότητα, να πουν όχι στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα, να ανοίξουν το δρόμο σε μια αληθινή εναλλακτική για την Ελλάδα - για έναν δημοκρατικό και κοινωνικό επαναπροσανατολισμό». Ένας επαναπροσανατολισμός που κατά την άποψή τους έχει όνομα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανή νίκη του οποίου στις επικείμενες εκλογές μπορεί να ικανοποιήσει την «απαίτηση του λαού για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη: για ελπίδα».

Και ακόμη: «Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να υποταχθεί στην Τρόικα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν το αντίθετο. Έχουν δημιουργήσει, σε στενή συνεργασία με τα κοινωνικά κινήματα, μια ευρεία συμμαχία των οποίων η δυναμική μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί τους προτείνουν να αντεπιτεθούν στην ανθρωπιστική κρίση, να αποκαταστήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, να δημιουργήσουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και να εκδημοκρατίσουν το πολιτικό σύστημα».

Οι «300» ζητούν επίσης από την Τρόικα, την ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και οικονομική ελίτ να σταματήσουν να απειλούν και να πιέζουν το εκλογικό σώμα, κίνηση την οποία χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη». «Αναλαμβάνουμε -αναφέρουν- τις υποχρεώσεις μας, υποστηρίζοντας όσους έχουν δεσμευθεί στην αντίσταση, την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών, που μάχονται για τις ιδέες τους και ενώνουν όλους όσοι θέλουν να χτίσουν -μαζί με τον ελληνικό λαό- μια κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη».

Εξίσου σημαντική και η κατάληξη του κειμένου: «Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, γιατί η μάχη τους είναι και δική μας».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/15 18:24

    Που να φτουρησουν ολοι αυτοι μπροστα στον ογκολιθο Α. Παπανδρεου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *