ροή ειδήσεων

Παρασημοφορήθηκαν οι 42 Ελληνες διασώστες του Norman Atlantic



Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρέθηκαν κοντά στο φλεγόμενο Norman Atlantic,... προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του πλοίου που μετατράπηκε σε κόλαση στις 28 Δεκεμβρίου, παρασημοφόρησαν οι υπουργοί Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

Σε τελετή που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας απονεμήθηκαν Μετάλλια Εξόχου Πράξεως στα 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που αποτέλεσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic.



«Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων, για τους οποίους θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να έχουμε σύντομα νέα για τους οικείους τους. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ακόμη συνεχίζεται, υπό την καθοδήγηση των ιταλικών αρχών και με τη συνδρομή των ελληνικών μέσων, εναερίων και πλωτών, διότι θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί στους οικείους των αγνοουμένων μία σαφής απάντηση για τους δικούς τους», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.



«Στην επιχείρηση αυτή οι Ενοπλες Δυνάμεις μας και το Λιμενικό Σώμα έδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, επαγγελματισμού, ικανοτήτων και αίσθησης καθήκοντος που διαθέτουν», είπε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, ενώ πρόσθεσε: «Ελπίζω με τη βοήθεια των ιταλικών αρχών να έχουμε σύντομα μια σαφή εικόνα για το τι συνέβη τι έφταιξε».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *