ροή ειδήσεων

Κατάργηση των 5 € στα νοσοκομεία και 1 € στις συνταγές



«Θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή»,... ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Με κύριο στόχο να φανεί χρήσιμος στους πολίτες και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις του λαού, όπως είπε, ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλήςπαρέλαβε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας,Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή. «Πρώτα απ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ» επισήμανε ο κ. Ξανθός.
Κουρουμπλής: Δεν βλέπω αλλά ακούω καλά

Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη, είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος»

«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλάκαι οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός, ο οποίος είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στον χώρο της υγείας.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα. Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη, είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος».

Ο Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. «Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις» σημείωσε.

thetoc

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/15 19:10

    Κύριε Ξανθέ, είναι λάθος κίνηση η κατάργηση των εισιτηρίων αυτών γιατί ήταν ένα έσοδο για την καταρρακωμένη οικονομία στο πεδίο της υγείας. Οι άνεργοι με κάρτα και οι άποροι ναι να μην πληρώνουν, αλλά όχι και ο κάθε φοροφυγάς "λαθρομετανάστης" ή μετανάστης που ήρθε εδώ και δουλεύει μαύρα στέλλοντας τις εισπράξεις του στο εξωτερικό και βρήκε έτοιμες υποδομές και περίθαλψη πληρωμένες από τα φορολογούμενα "κορόιδα". Αρχίζετε με λάθος μέτρα όπως και ο Βαρβιτσιώτης με την κατάργηση του 5εβρου για ερασιτεχνική άδεια αλιείας. Δεν ξέρω που θα τα βρείτε τα ελλείποντα έσοδα για να καλύψετε τι ήδη μεγάλο καινό στην περίθαλψη, πάντως όχι από την Μέρκελ φαντάζομαι!!!!
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/15 00:32

    αυτοι που δινουν φιλοδωρηματα στους γιατρους 200-1000 ευρω καλυτερα ας αγοραζουν υλικο για το νοσοκομείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *