ροή ειδήσεων

Νέα ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Βυθίστηκε πλοίο με κυπριακή σημαία! Τουλάχιστον 8 άνθρωποι αγνοούνται!


Φορτηγό πλοίο, υπό κυπριακή σημαία, βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου... ανοιχτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας και αγνοούνται τα οχτώ μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκοτίας. Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.
Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των 8 ναυτικών, 7 εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες.
Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το Άαλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκοτίας. Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι 8 άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη «ένα σοβαρό ατύχημα».
«Δεν ελήφθη σήμα κινδύνου από το πλοίο. Δυσχερείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα και η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Το πλήρωμα αποτελείται από 7 ναυτικούς πολωνικής καταγωγής και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το πλοίο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι έρευνες το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να συνεχιστούν την Κυριακή.

iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *