ροή ειδήσεων

AirAsia: Με σωσίβια ανασύρονται οι πρώτοι νεκροί από τη θάλασσα - φωτος & βιντεος



Βρέθηκαν άλλα τέσσερα πτώματα - Η μοιραία πτήση εντοπίστηκε... με σόναρ σε βάθος 30 με 50 μέτρωνΤον εντοπισμό των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia 8501 στη θάλασσα της Ιάβας επιβεβαίωσαν την Τετάρτη οι ινδονησιακές αρχές.

Η μοιραία πτήση εντοπίστηκε με σόναρ σε βάθος 30 με 50 μέτρων και τα πληρώματα που μετέχουν στις έρευνες διάσωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να περισυλλέξουν και να αναγνωρίσουν τα πτώματα των επιβατών του αεροπλάνου, το οποίο την Κυριακή εξαφανίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας με 162 επιβαίνοντες κι ενώ κατευθυνόταν από την Ινδονησία στη Σιγκαπούρη.

Μία υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος. Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι το αεροσκάφος που φαίνεται στον βυθό της Θάλασσας της Ιάβας είναι αναποδογυρισμένο.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως μερικές από τις σοροί που εντοπίστηκαν έφεραν σωσίβια, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιβάτες είχαν χρόνο για να προετοιμαστούν πριν τη συντριβή. Παρ'όλα αυτά, εκπρόσωπος της ομάδας ερευνών διαψεύψει πως εντοπίστηκαν πτώματα φορώντας σωσίβια.







Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, δεκάδες δύτες του Ναυτικού της Ινδονησίας ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες, στις οποίες μετέχουν περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.



Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με κύματα να φθάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα και ισχυρούς ανέμους να πνέουν δυσχεραίνουν την επιχείρηση.





Play Button



Το Ναυτικό της Ινδονησίας αρχικά ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροκάφους και 40 πτώματα, αλλά κάποια μέσα ενημέρωσης αργότερα, επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο, μετέδωσαν ότι οι σοροί των επιβαινόντων που βρέθηκαν είναι μόλις τρεις.








protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *