ροή ειδήσεων

«Καταλύτης» και πάλι οι αναποφάσιστοι



Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με...



άρθρο του πολιτικού αναλυτή και προέδρου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά, στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Το ποσοστό τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε ποσοστό 13%, ενώ το ηλικιακό τους προφίλ είναι έντονα νεανικό και είτε είναι άνεργοι είτε φοιτητές.
Σε αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων θα απευθυνθούν τα κομματικά επιτελεία τις επόμενες ημέρες, ευελπιστώντας να ενισχύσουν τη θέση τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις ηλικίες από 18 έως και 34 ετών το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18%, δηλαδή 1 στους πέντε ψηφοφόρους. Παράλληλα, σε αυτές τις ηλικίες το 23% βρίσκεται στην ανεργία (με όρους οικονομικώς ενεργού πληθυσμού, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 40%), ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 24% ανήκει στην κατηγορία των φοιτητών/σπουδαστών.
Όπως συμπεραίνει ο αρθογράφος, το προφίλ τους βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό των ψηφοφόρων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης παρά σε αυτό των δυνάμεων της συγκυβέρνησης. Οι πολιτικές τους απόψεις δείχνουν ότι πρόκειται για άτομα με έντονο φιλοευρωπαϊκό προφίλ, καθώς το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Η πλειοψηφία τους όπως επισημαίνεται δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε ποσοστό 64%, σε αντίθεση με ένα ποσοστό της τάξεως του 31%, το οποίο στηρίζει την ανατροπή των πολιτικών των Μνημονίων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *