ροή ειδήσεων

Εδώ θα παιχτεί το μέλλον των ανθρώπων!



Σε αυτούς τους τομείς θα παιχτεί το μέλλον της επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, αν...

ο πολιτισμός συνεχίσει να υπάρχει όπως τον ξέρουμε.
Νέα μεγάλης κλίμακας ερευνητική έκθεση ειδικών αναλυτών της τράπεζας επενδύσεων Citi παρουσιάζει λεπτομερειακά τις 10 τεχνολογίες που έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το επιχειρείν.
Οι αναλυτές εξέτασαν κυριολεκτικά κάθε τομέα που μπορεί να φανταστεί κανείς: ενέργεια, ψυχαγωγία, IT, βιομηχανία, μεταφορές και άλλους. Ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες υφίστανται εδώ και λίγο ή αρκετό καιρό, ωστόσο επίκειται να γίνουν καλύτερες και φτηνότερες.
Άλλες πάλι προέκυψαν πιο πρόσφατα και αναμένεται να κατακλύσουν τη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα.
1. 3-D Εκτυπωτές: Τεχνολογία της οποίας η χρήση αναμένεται να σημειώσει αυξηθεί θεαματικά. Σε λίγα χρόνια το 50% των αεριωθούμενων μηχανών θα κατασκευάζεται αποκλειστικά από τρισδιάστατους εκτυπωτές.
2. Ηλεκτρονικό τσιγάρο: κΚαπνίζεται παντού, δεν έχει σοβαρές τουλάχιστον επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό και αναμένεται να κατακλύσει τις αγορές.
3. Γενωμική και εξατομικευμένη ιατρική: Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το προσωπικό βιολογικό τους προφίλ.
4. Πληρωμές μέσω κινητών συσκευών: Αφορά πλέον το 55% των συναλλαγών στην Ιαπωνία και αναμένεται να κατακλύσει τον κόσμο.
5. Τεχνολογίες εξόρυξης ενέργειας: Πρόκειται για το κρισιμότερο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο από τεχνολογίες διαχωρισμού του ύδατος από το αέριο και το πετρέλαιο.
6. Υποκατάσταση του πετρελαίου από το αέριο ή άλλες μορφές ενέργειας.
7. Τεχνολογίες streaming που παρακάμπτουν τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εταιρείες διανομής: το μέλλον της ψυχαγωγίας.
8. SaaS (Software as a Service): Λογισμικό ως Υπηρεσία. Διαδικτυακή διάθεση λογισμικού, το οποίο σε άλλη περίπτωση θα αγόραζες μέσω download ή κάποιου store. Τέτοια παραδείγματα είναι οι Google Apps, Microsoft 365 και Amazon web services.
9. Δίκτυα οριζόμενα μέσω λογισμικού (Software defined networks): Απλοποιούν τα IT δίκτυα, διαχωρίζοντας το Control Plane (επίπεδο ελέγχου) από το Data Plane (επίπεδο δεδομένων).
10. Φωτοβολταϊκές διατάξεις: ολοένα και φτηνότερη πηγή ενέργειας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *