ροή ειδήσεων

Γ. Αυγερόπουλος: Οι ξένοι σοκάρονται όταν βλέπουν τι έγινε στην Ελλάδα



Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για την ταινία AGORA και για τις αντιδράσεις των ξένων...
βγαίνοντας από την αίθουσα, αφού δεν γνωρίζουν πολλά από όσα έγιναν στην Ελλάδα.


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος μίλησε στηνeurokinissi-tv για την ταινία του AGORA, που άρχισε να προβάλλεται από χθες σε επιλεγμένες αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (δείτε πού στο τέλος του κειμένου).

Πρόκειται για μια καταγραφή - πίσω από το αφήγημα των κυρίαρχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης- για το τι συνέβη στην Ελλάδα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο ίδιος ο Γιώργος Αυγερόπουλος λέει στο βίντεο για την ταινία του:

«Tο έναυσμα δόθηκε το 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε από το Καστελόριζο με τη μοβ γραβάτα και ανακοίνωσε ότι προστρέχουμε στο ΔΝΤ για βοήθεια. Εκεί ακριβώς συνειδητοποίησα ότι ότι αυτό το πράγμα δεν θα καταλήξει καλά και σκέφτηκα ότι θαέπρεπε να δημιουργήσω ένα έργο για τη χώρα μου.

Παρατήρησα το εξής φαινόμενο: Οτι όλα τα κυρίαρχα μέσα τραγουδούν ένα τραγούδι. Δεν υπάρχει χώρος για να τραγουδήσεις κάτι άλλο, όπως συνέβαινε το 2007, 2006, 2005 κ.λπ.

Στην ταινία μιλούν σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν από τη χώρα από το 2000 μέχρι σήμερα, σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Μάρτιν Σουλτζ και ο Τρισέ.

Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν.

Νομίζω ότι όλοι μιλούν με μεγάλη ειλικρίνεια στο έργο. Δηλαδή λένε πράγματα που δεν έχουν ενδεχομένως ξανακουστεί και κάνουν τον θεατή να βγάλει πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα για το τι συνέβη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για τους ξένους είναι σοκαριστικό αυτό το έργο. Σοκάρονται επειδήδεν γνωρίζουν πολλά από τα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα, επειδή έχουν περάσει από τα φίλτρα μεγάλων δικτύων.

Σοκάρονται γιατί καταλαβαίνουν ότι αν αυτά τα πράγματασυνέβησαν σε μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου, τότε εύκολαμπορούν να συμβούν και στο δικό τους σπίτι και στη δική τους αυλή.

Το έζησα αυτό στην Κοπεγχάγη, όταν το Agora έκανε τηνπαγκόσμια πρεμιέρα του και έβγαιναν Ελληνες δακρυσμένοι, και οι Δανοί και οι Σουηδοί έβγαιναν σοκαρισμένοι. Σαν να σκέφτονταν: Τι έχει γίνει σ' αυτή τη χώρα; Γιατί δεν το ξέραμε;


Η ταινία AGORA προβάλλεται από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας) και Studio (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής) στο κέντρο της Αθήνας, στον κινηματογράφο Ααβόρα(Ιπποκράτους 180, Εξάρχεια) καθώς και στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10) στην Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά η διανομή της θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.


thetoc

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *