ροή ειδήσεων

Αίγυπτος και Τουρκία οι πρωταγωνιστές στη ρωσική αγορά φέτος



Η ρωσική τουριστική αγορά, παρά τα μεγάλα προβλήματά της που ξεκίνησαν πέρυσι.... και κορυφώνονται φέτος με τη συνεχή διολίσθηση του ρουβλίου, διατηρεί τη δική της δυναμική, με τις χώρες εκτός ευρωζώνης να παίρνουν ήδη σημαντικό προβάδισμα στη διεκδίκηση των Ρώσων τουριστών.

Κατά τα φαινόμενα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις, η Αίγυπτος και η Τουρκία αναμένεται να είναι οι νικητές της χρονιάς στη ρωσική αγορά.

Η τελευταία εντυπωσιακή κίνηση γίνεται από την Αίγυπτο, η οποία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού Hisham Zaazou, συζητά με τη ρωσική κυβέρνηση ένα σχέδιο χρήσης του ρουβλίου στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών, εγκαταλείποντας το δολάριο. Με απλά λόγια, ως μονάδα πληρωμής των μεταξύ των συναλλαγών (τουριστικών και εμπορικών) να είναι το ρούβλι. Έτσι, οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο θα πληρώνονται σε ρούβλια και το Κάιρο θα πληρώνει πάλι σε ρούβλια τις εισαγωγές προϊόντων από τη Ρωσία. Την ευθυνη για τις συναλλαγές θα αναλάβουν οι κεντριές τράπεες των δυο χωρών.

Εάν αυτό το σχέδιο προχωρήσει είναι βέβαιο ότι η Αίγυπτος θα απογειωθεί στη ρωσική αγορά και θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 εκατομμμύρια, που υποδεχόταν μέχρι τώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Αίγυπτος κατάργησε το πρώτο 4μηνο του έτους και το κόστος βίζας για τους Ρώσους, που ανέρχεται σε 25 δολάρια (ή 100 δολάρια για μια 4μελή οικογένεια).

Στην Τουρκία, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει στο tornosnews, έχει ήδη δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία μεταξύ των Ρώσων τουρ οπερέιτορ Tez Tour, Biblio Globus και της τουρκικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Crystal Group, που συνέστησαν κοινή εταιρία, με στόχο την προσέλκυση 1,2 εκατ. Ρώσων τουριστών στις 25.000 κλίνες, που ελέγχουν. Μόνο αυτό το σχήμα, δηλαδή, θα πάει φέτος στην Τουρκία όσους συνολικά ήρθαν το 2014 στη χώρα μας...

Οι κινήσεις, βεβαίως, της Αιγύπτου και της Τουρκίας μειώνουν δραματικά τα κόστη διακοπών για τους Ρώσους τουρίστες φέτος σε επίπεδα που μάλλον είναι αδύνατο να ακολουθήσει η Ελλάδα και οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της Ευρωζώνης. Ακόμη, όμως, και υπό τέτοιες συνθήκες ανταγωνισμού οφείλαμε να έχουμε ένα σχέδιο για τη ρωσική αγορά...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *