ροή ειδήσεων

Αμετάκλητος ο Τσίπρας! Θέλει οπωσδήποτε τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!


Εκτός από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος με πρωθυπουργό ...τον Αλέξη Τσίπρα η οποία αναμένεται εντός την ημέρας θέμα χρόνου είναι και η ανακοίνωση και του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα στηρίξει η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυβερνητικοί εταίροι και ιδίως η Κουμουνδούρου συμφωνούν στην ανάγκη να επιλεγεί πρόσωπο πολιτικό, προερχόμενο από την κεντροδεξιά, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να εμφανίσει εικόνα εθνικής συναίνεσης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έτσι ο νέος πρωθυπουργός επιθυμεί διακαώς γα το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν είναι αρνητικός, ωστόσο προβληματίζεται επειδή ο ΠτΔ δεν έχει αρμοδιότητες.
Στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής πει όχι, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να πει ναι ο επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κι αυτός "φλερτάρει" με την ιδέα να μετακομίσει στην Ηρώδου Αττικού, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην περίπτωση που "ναυαγήσει" το σχέδιο "κεντροδεξιός" ΠτΔ, τότε οι περισσότερες πιθανότητες έχει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σε έσχατη όμως περίπτωση.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ απαιτεί 180 ψήφους και αναμένεται να διεξαχθεί αμέσως μόλις η νέα Βουλή συγκροτηθεί σε σώμα στις 5-6 Φεβρουαρίου, η δεύτερη ψηφοφορία απαιτεί 151 ψήφους και μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα της πρώτης ψηφοφορίας, ενώ εντός πενθημέρου πραγματοποιείται η τρίτη ψηφοφορία εφόσον απαιτηθεί οπότε ο νέο ΠτΔ εκλέγεται με 12Ο ψήφους το λιγότερο.

Πηγή: newsit.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *