ροή ειδήσεων

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ; - ΦΩΤΟΣ



Αναγνώστης:
Μια βόλτα στην πιο ωραία περιοχή της πόλης της Ρόδου και συγκεκριμένα στο ενυδρείο,...
σε γεμίζει με λύπη και απογοήτευση για την κατάσταση που βρίσκονται τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και ορισμένα κρατικά κτίρια. Η περιοχή του ενυδρείου έχει καταντήσει μια εγκαταλειμμένη αλάνα που εκτός από κάτι κοτρόνες και κακτοειδή φυτά παρουσιάζει μια άθλια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας των πολλά υποσχόμενων προεκλογικά και μη και απερχόμενων αποτυχημένων εκλεγμένων προσώπων. Εκατοντάδες πολίτες που κάνουν καθημερινά την βόλτα τους εκεί, αντικρίζουν αυτό το θέαμα της εγκατάλειψης. Πιο κάτω, το παλιό γηροκομείο στέκει 50 χρόνια εγκαταλειμμένο στην μοίρα του, ένα ερείπιο ακαλαίσθητο από την μεριά της θάλασσας και κανείς αρμόδιος δεν το έχει ακόμα αξιοποιήσει ώστε να του δώσει μια άλλη όψη στην τουριστικότερη περιοχή της Ρόδου.
Οι ανεμόμυλοι στέκουν ερειπωμένοι και αυτοί χωρίς να αξιοποιηθούν και να επισκευαστούν. Μόνο όταν έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και τα ξεπουλάει όλα όσο-όσο μόνο τότε τα θυμόμαστε και οργανώνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και μόνο, βλέπεις παντού την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Κάδοι ξέχειλοι από σκουπίδια, φανοστάτες σκουριασμένοι και ρημαγμένοι, πεζοδρόμια γεμάτα λακούβες και αδιάβατοι από ΑΜΕΑ, παραλίες και πάρκα γεμάτα σκουπίδια (Λοχαγού Φανουράκη) στο κέντρο της πόλης, περιφερειακοί δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και παράνομες ακαλαίσθητες πινακίδες, όλα αυτά δεν μας ενοχλούν πια γιατί μας έχουν γίνει συνήθεια, συνηθίσαμε την βρωμιά, το χάος και την παρανομία. 
Ο καθένας στήνει την πινακίδα του ή τον πάγκο του όπου θέλει, πουλάει και κάνει ότι θέλει χωρίς κανένα υγειονομικό ή άλλο έλεγχο. Παραδοσιακά Ιταλικά κτίρια όπως το ταχυδρομείο μένουν ασυντήρητα χρόνια τώρα με κάτι κιγκλιδώματα προστατευτικά για να μην χτυπήσει κάποιος περαστικός από κάτω. Το Εθνικό θέατρο φάντασμα και αυτό με κάποια έργα συντήρησης να έχουν ξεκινήσει και αυτό να δούμε μέχρι πότε θα μένει έτσι. Ας μην αναφερθώ ούτε στα μεγάλα έργα υποδομής που καρκινοβατούν δεκάδες χρόνια τώρα, τις παράνομες χωματερές, ούτε στα προβλήματα της παλιάς πόλης. Ξεμείναμε από ανθρώπους με οράματα, από ανθρώπους ηγέτες που αγαπούν τον τόπο τους και αφήνουν έργα πίσω τους, όχι μια τουαλέτα, λίγα μέτρα πεζοδρόμιο, ατελείωτους ποδηλατόδρομους, υποσχέσεις και βολέματα ημετέρων. Επίκαιρη όσο ποτέ η ρήση του Περικλή Γιαννόπουλου (1870-1910)

«Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι, φανερόν οτι οι τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ»





Ορφανίδης Δ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/1/15 16:43

    AS BALOUME EPITELOUS KAI STHN RODO MYALO KAI NA DIOXOUME TA LAMOGIA TOU PASOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/15 23:11

    Η φωτογραφίες αντικατροπτιζουν την ωμή πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη απο την έλλειψη παιδείας.
    Και ειδικά σε μια χωρα που γέννησε το "κάλλος", και υπερηφανευομαστε για την ομορφια του τοπου μας, αυτες η εικόνες προσβάλουν όχι μόνο την αισθητική, αλλά την παιδεία που κουβαλάμε σαν λαός.
    Ειναι η απόδειξη πως ένας λαός, εκτροχιαστηκε από την ίδια του την ιστορία.
    Το χειρότερο όμως είναι πως τα τοπικά μεσα σιωπούν, δεν κανουν κριτική, δεν στέκονται απέναντι από την εξουσία, δεν αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά με το ύφος τους χαϊδεύουν την τοπική εξουσία προς ιδίων όφελος.
    Κοίτα τι έγινε για παράδειγμα στη γέφυρα της Κρεμαστής, μετα τους νεκρούς που είχαμε. Λόγια, εξαγγελίες και ξανά λόγια και ξανά εξαγγελίες. Αποτέλεσμα μηδέν.
    Δισεκατομμυρια ευρώ έρχονται σαν συνάλλαγμα απο τον τουρισμό. Που είναι ολα αυτα τα χρήματα, και τι εργα έγιναν στο νησί τα τελευταία 40 χρόνια, που να έχουν μακροπροθεσμα οφέλη για την κοινωνία;
    Μια αιθουσα για το αεροδρόμιο έγινε κα σε αυτή μαζεύουν τα νερα που τρέχουν απο το ταβάνι, με τους κουβάδες.
    Οτι εργα έχουν γίνει στη Ρόδο εχουν γίνει απ τους Ιταλούς. Γεφυρια,δρόμοι, κτήρια, και αυτα ακόμα δεν είμαστε άξιοι να συντηρησουμε.
    Εναν δρόμο αυτο της Ρόδου-Λίνδου, εχουν καταντήσει, το γεφύρι της Άρτας.
    Και δεν είναι τυχαίο οτι επαφιομαστε, ακομα στις αρχαίες μας δάφνες.
    Η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει να δείξει τίποτα.
    Ποτέ δεν ειμασταν Ευρωπαϊκή χώρα, και ας με βρίζουν μερικοί.
    Θέλαμε να γίνουμε αλλά μείναμε πιστοί στην εθνική μας μοναξιά, αγνοώντας την ίδια στιγμή την ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *