ροή ειδήσεων

ΧΑΜΟΣ με το “Ηλεκτρονικό τσιγάρο”



Η επιστημονική κοινότητα δίνει τη δική της απάντηση σε μελέτη που παρομοιάζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο με καμένη μπριζόλα και αναρωτιέται: ...

«Ποιος επιτέλους δεν θέλει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;» μελέτη με τίτλο "Κρυφή φορμαλδεΰδη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα" που δημοσιεύεται στο New England Journal of Medicine από το Πανεπιστήμιο του Portland, αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι 15 φορές πιο καρκινογόνο από το παραδοσιακό καπνό με βάση τις μετρήσεις της ουσίας φορμαλδεΰδη, που να σημειωθεί περιέχεται και σε πολλά φαρμακευτικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Μετά την δημοσίευση της μελέτης η επιστημονική κοινότητα έσπευσε να καθησυχάσει τους καταναλωτές. “Οι ερευνητές δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν την λανθασμένη χρήση ρεύματος υπερβολικά υψηλής τάσης στην συσκευή που σε συνδυασμό με την μεγάλη ένταση και διάρκεια εισπνοών δημιούργησε ένα ερευνητικό περιβάλλον δοκιμών που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τέτοια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες οπότε και δημιουργείται μία απαίσια γεύση “καμένου” για τον χρήστη, γνωστή ως “dry puff phenomenon". Αυτή την φρικτή γεύση κανένας ατμιστής δεν μπορεί να την αντέξει, ακόμα λιγότερο να την ατμίσει”, ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Η επιστημονική κοινότητα παρομοίασε το συγκεκριμένο πείραμα με την αναζήτηση καρκινογόνων ουσιών σε ένα κομμάτι... καμένου κρέατος. Σαφέστατα θα εμπεριέχει καρκινογόνες ουσίες αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι φαγώσιμο, καθώς θα έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε κάρβουνο. “Οι ειδικές συσκευές ατμίσματος που χρησιμοποιούνται σε παρόμοιες μελέτες δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τις ακραίες συνθήκες οδηγώντας σε λανθασμένα αποτελέσματα. Οι ατμιστές όμως, ως ανθρώπινα όντα με πλήρη αίσθηση της γεύσης μπορούν και να τις εντοπίσουν και να τις αποφύγουν” εξήγησε ο κ. Φαρσαλινός. “Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής είναι εντελώς παραπλανητικά γιατί βασίζονται σε μια σειρά από σοβαρά σφάλματα. Ολόκληρη η μελέτη θα έπρεπε κανονικά να απορριφθεί”, κατέληξε ο καρδιολόγος - ερευνητής.
Να σημειωθεί ότι τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού αποδεδειγμένα απελευθερώνουν κατά την καύση τους περισσότερες από 4000 διαφορετικές ουσίες μεταξύ των οποίων πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό και διοξείδιο του άνθρακα. Τα υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου περιέχουν κατά κύριο λόγο προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη, νερό, νικοτίνη και αρωματικές ουσίες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/15 16:30

    Καπνίζετε άφοβα.... είμαστε πολλοί στην γη και πρέπει να λιγοστέψουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *