ροή ειδήσεων

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ



Βενιζέλος: Οσοι ψάχνουν τον χαμένο παράδεισο από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βρουν κόλαση...



«Οσοι απογοητεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους τα δώσει όλα, ψάχνοντας το χαμένο παράδεισο της πασοκικής μεταπολίτευσης, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία κάποια κόλαση» προειδοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ρόδο.

Στοχεύοντας στους ψηφοφόρους που επίσης στρέφονται από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ για να μην πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Βενιζέλος επανέλανε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι το αντίβαρο μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, ο εγγυητής μπορεί να είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν κανένα λόγο να φλερτάρουν με τη ΝΔ, πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, δηλαδή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στην στάση της Ε.Ε. και δεν χαλαρώνει εν αναμονή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε από την Ρόδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνοντας λόγο για παιδικές αντιλήψεις όσων αγνοούν τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.

«Δεν συντελείται καμία μεταβολή, συντελείται μία κολοσσιαία παρεξήγηση άκρως επικίνδυνη: Κάποιοι που δεν ξέρουν πως λειτουργεί η Ευρώπη, πως λειτουργούν οι συσχετισμοί, τι σημαίνει κάθε όρος, γιατί κάθε όρος έχει ένα κωδικοποιημένο περιεχόμενο, νομίζουν ότι έχει αρχίσει ένας διάλογος ανάμεσα στην Ευρώπη και τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση που θα είναι ριζοσπαστική και ούτε λίγο ούτε πολύ περιμένουν να υποδεχθούν τους Έλληνες ριζοσπάστες να τους αναθέσουν την ηγεμονία της Ευρώπης. Αυτά είναι παιδικές ιστορίες, μόνον που δεν είναι παιδική εκδρομή, είναι για να χρησιμοποιήσω το τρενάκι του κ. Καμμένου με το οποίο απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα, το τρενάκι του τρόμου που υπάρχει στα λούνα παρκ».

Προειδοποίησε ότι η Ελλάδα «κινδυνεύει να γίνει το εργαστήριο επί της κεφαλής του οποίου θα σταλούν μηνύματα στις μεγάλες χώρες, δηλαδή στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία».

Απαντώνας στις εξαγγελίες Τσίπρα για συνολική διευθέτηση του χρέους της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιασε:


«Το να πεις δε θέλω να με αντιμετωπίσεις ως Ελλάδα ως ειδικό πρόβλημα, να μου κάνεις εμένα μια ειδική ρύθμιση που έχω ένα περιορισμένο χρέος, μηδαμινό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σημαντικό για τα ελληνικά, αλλά εξαιρετικά μικρό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αν πεις ότι δε θέλω αυτό, θέλω να λύσουμε το θέμα τους χρέους της Ευρωζώνης συνολικά, ζήτω που καήκαμε».

Υπενθύμισε δε ότι «τα δημόσια χρέη δεν εξοφλούνται, εξυπηρετούνται ετήσια με τοκοχρεολύσια και αναχρηματοδοτούνται από την αγορά με καλά επιτόκια. Πως το μειώνεις το χρέος σου; Με την ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη και με τον περιορισμό των ελλειμμάτων. Γιατί αν έχεις ελλείμματα τροφοδοτείς το χρέος. Εάν σταματήσεις να έχεις ελλείμματα, το μειώνεις. Δεν πας να εξοφλήσεις το χρέος σου, δεν ζητάει κανείς εξόφληση του χρέους».

Οσο για το κυνήγι της τρίτης θέσης, απάντησε με κριτική σε Ποτάμι και σε Χρυσή Αυγή για να προσθέσει: «Τώρα τι να σας πω. Αν οι πολίτες εμπιστεύονται το μέλλον της διαπραγμάτευσης και της εθνικής ενότητας πιο πολύ στον κ. Καμμένο, στον κ. Θεοδωράκη, στον κ. Μιχαλολιάκο, δεν αναφέρω το ΚΚΕ γιατί είναι εκτός της συζήτησης αυτής γιατί λέει δεν πιστεύω στο ευρωπαϊκό μοντέλο, ας το κάνουν». Σημείωσε δε πως το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί κάτι παραπάνω από αυτά που θέλει να μας δώσει ο ελληνικός λαός. «Αν θεωρεί ότι ο ρόλος μας πρέπει να είναι περιορισμένος, θα το δεχτούμε. Αν θεωρεί ότι πρέπει να είναι ένας ρόλος υποβοηθητικός και υποστηρικτικός και εγγυητικός, θα τον αναλάβουμε και θα τον παίξουμε όπως παίξαμε πολύ πιο κρίσιμους και επώδυνους ρόλους. Με το ζόρι δεν γίνεται».

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *