ροή ειδήσεων

Στην κατάψυξη χώρα



Χαμηλές θερμοκρασίες κοντά και κάτω του μηδενός εξακολουθούν να επικρατούν... στη Βόρεια Ελλάδα, με ανέμους μικρότερης έντασης σε σχέση με τις πρωινές ώρες να πνέουν κατά τόπους από βόρεια διεύθυνση, ενώ σχεδόν αμετάβλητη παραμένει από το πρωί η κατάσταση σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που έχουν καλυφθεί από παγετό.

Δριμύτερο είναι το ψύχος στη Δυτική Μακεδονία, με το θερμόμετρο να δείχνει στις πόλεις από – 8 έως – 4 βαθμούς και στα ορεινά και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου. Στη Φλώρινα και στην Καστοριά αυτή την ώρα το θερμόμετρο δείχνει τους -8, στην Κοζάνη -7, στο Κιλκίς -3, στην Ορεστιάδα -3, στις Σέρρες -2, στη Θεσσαλονίκη 0 και στο Βόλο 3 βαθμούς.

Κλειστή είναι λόγω του παγετού από το 22ο έως το 28ο χλμ. η εθνική οδός Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στο νομό Λαρίσης, οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου και από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας. Απαγορεύσεις της κυκλοφορίας εξακολουθούν να ισχύουν για φορτηγά με φορτίο άνω των 3,5 τόνων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι, παγετός) σε ένα τμήμα της Εγνατίας από τα Βαφέϊκα ως τον Ίασμο Ροδόπης (524-545χλμ.) και σε σημείο του δρόμου Βόλου – Ζαγοράς στον άνω κλάδο του. Η κίνηση των βαρέων οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων, στην πρώτη περίπτωση από την παλιά εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής και στη δεύτερη από τον κάτω κλάδο Βόλου – Ζαγοράς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Αμυνταίου, στην εθνική οδό Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από 14ο –22ο χλμ. και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 25ο - 31ο χλμ ., στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 90ο ως το 115ο χλμ., Κατερίνης - Ελασσόνας από το 22ο έως το 42ο χλμ. , στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, καθώς και στο νομό Χαλκιδικής, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης) και μέσω Χολομώντα. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε πολλές επαρχιακές οδούς καθώς και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο Κιλκίς παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και στη Ροδόπη λόγω υπερχείλισης υδάτων διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός στο ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου - Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου.

Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια

Στην Εύβοια, 13 χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποκλεισμένα είναι τα χωριά: Στρόπωνες, Λάμαρι, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας, Πολύλοφος, Αγ. Σοφία, Μύλοι, Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Νίκη.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, στα δυτικά και βόρεια με λίγες νεφώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις με λίγες χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε χιονόνερο. Στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -14 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς, στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές και την Κρήτη από 8 εως 11 βαθμούς και στη Ρόδο από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό. Χιονόνερο θα πέσει αρχικά στα πεδινά του νομού, ωστόσο στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα θα εξακολουθεί να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 6 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλύτερο καιρό, λιακάδα με δόντια καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *