ροή ειδήσεων

Η Ρόδος στην διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης



Σειρά επαφών, συνεργασιών και εποικοδομητικών συναντήσεων, για την προβολή της Ρόδου... στην Τουρκία και το νέο άνοιγμα στην τουριστική αγορά της γείτονος χώρας, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της ιδιαιτέρως σημαντικής γα το νησί της Ρόδου, Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, EMITT, που φέτος διεξάγεται από τις 22-25 Ιανουαρίου 2015.
Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η οποία συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού ΙΤΕ (International Tourist Exhibitions) που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Η έκθεση διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη, με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.
Ο κ. Χατζηδιάκος, που μετέβη χθες στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπη Παλογιαννίδη, συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου, καθώς και με τουριστικούς πράκτορες πόλεων που βρίσκονται στα παράλια της χώρας.
Κατά τη σημερινή δε συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Borajet, επιβεβαιώθηκε η συνεργασία για το 2015 μεταξύ Ρόδου και Κωνσταντινούπολης με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα διερευνήθηκε η προοπτική για σύνδεση της Ρόδου με την Αττάλεια.
Στο πλαίσιο των εργασιών της έκθεσης, ο δήμαρχος μαζί με τον ξενοδόχο κ. Άρη Σουλούνια, είχαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τριών μεγαλυτέρων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, Mika Tours Anny Tours και Jolly Tours, που προωθούν τουρίστες από ένα δίκτυο 1500 τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, από Φετιγέ, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη προς τη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, είτε αεροπορικά είτε μέσω θαλάσσιου τουρισμού. Προωθούν επίσης στα νησιά μας, μέσω των πρακτορείων τους και τουρίστες από Ρωσία και Γερμανία.
Σύμφωνα δε με δηλώσεις ενός εξ αυτών «η Ρόδος και τα νησιά είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όχι μόνον των Τούρκων τουριστών αλλά Ρώσων και Γερμανών επισκεπτών. Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει περαιτέρω η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας». Και τόνισε χαρακτηριστικά: «αν απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία για τη βίζα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία θα επισκέπτονταν τα νησιά μας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *