ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η ''Πρώτη Κυρία'' της Ελλάδας!



Το πολύχρονο love story της με τον Αλέξη Τσίπρα...


Όταν το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων αναστάτωνε με τις τρέλλες του την Ρόδο, το καλοκαίρι του ’92, η παρέα του Αλέξη και της Μπέτυς ήξερε δύο πράγματα: Το πρώτο ήταν ότι αυτό το ζευγάρι, που ήταν ήδη 2 χρόνια μαζί, δεν θα χώριζε ποτέ.

Το δεύτερο, ότι ο Αλέξης, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου (μέλους του οποίου ήταν και η Μπέτυ), ο ενθουσιώδης «νεολαίος» που είχε πρωτοστατήσει στις μαθητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου έτους, είχε ένα πολιτικό άστρο που σίγουρα θα έλαμπε κάποια χρόνια αργότερα.
Από εκείνη την παρέα, την γενιά του ’74, που πήγε πρώτα Γυμνάσιο στο 2ο Πειραματικό και μετά Λύκειο στο περίφημο Πολυκλαδικό των Αμπελοκήπων, λίγοι έχουν «χαθεί» σήμερα.

Τα περισσότερα μέλη της είναι ακόμη κολλητοί και στηρίζουν τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα ενεργά. Πιο ενεργά, απ’ όλους, βεβαίως, το στηρίζει το τότε κορίτσι του και σήμερα σύντροφός του.

Η Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα γεννήθηκε στην Καρδίτσα, από οικογένεια βιοπαλαιστών με ιστορία στο κίνημα της Αριστεράς. Ο πατέρας της ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και η μικρή μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον διαρκών πολιτικών συζητήσεων. Όταν η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, ήταν μια λογική εξέλιξη για την Μπέτυ να γραφτεί την ΚΝΕ. Εκεί γνωρίστηκε καλύτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίον τύχαινε να πηγαίνει στην ίδια τάξη στο Πειραματικό. Έχοντας τις ίδιες απόψεις για τον κόσμο και την ίδια μαχητικότητα, σύντομα οι δύο συμμαθητές έγιναν και σύντροφοι. Ήταν και οι καταλήψεις του ’90 και ’91 που «έδεσαν» ακόμη περισσότερο τον δεσμό τους που είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, ήταν και οι κολλητοί τους που δεν τους έκαναν ποτέ «κάζο» -αντιθέτως τους έλεγαν, από πριν καν τα φτιάξουν, πόσο πολύ ταίριαζαν...
Το ζευγάρι, πάντως, δεν αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα παρά μόνο πριν περίπου 8 χρόνια. Όταν νοίκιασαν αρχικά ένα διαμέρισμα κοντά στην Αλεξάνδρας και, αργότερα, στην Άνω Κυψέλη. Είχαν αποφασίσει ότι θα περίμεναν να τελειώσει η Μπέτυ τις σπουδές της πριν περάσουν στο στάδιο του να συζήσουν. Και οι σπουδές της δεν ήταν και λίγες...

Αποφοίτησε αρχικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών (το 1998), από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ (η εξαετία ’92-’98 σήμαινε πολλά χιλιόμετρα για τους δύο –ο Αλέξης σπούδαζε στην Αθήνα- για να μην χάνονται), και στη συνέχεια παρέμεινε στην Πάτρα ως ερευνήτρια του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του Ο.Τ.Ε. Από το 2002 συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα, όπου έκανε δικτατορική διατριβή για τα οπτικά δίκτυα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ μέχρι το 2005 διετέλεσε και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού. Σήμερα είναι καθηγήτρια πληροφορικής σε σχολείο και δεν ασχολείται τόσο ενεργά πια με τα πολιτικά, αφού έχει να μεγαλώσει και δύο παιδιά.

Βρίσκεται στην σκιά του Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντάς τον ηθικά, μια ευχάριστη κοπέλα, χαμηλών τόνων που δεν θα την δει ποτέ κανείς στις κοσμικές στήλες. Η πιο αγαπημένη της συνήθεια είναι τα ταξίδια και κάθε χρόνο φροντίζει να κλέψει τον Αλέξη για μερικές μέρες και να πάνε να ξεκουραστούν στην λατρεμένη τους Κρήτη...

eirinika

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *