ροή ειδήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αποκάλυψη στην Αμφίπολη!


Πότε θα ανακοινωθεί το όνομα του νεκρού που βρέθηκε στο λόφο Καστά!...

Στην τελική ευθεία...για την αποκάλυψη των συμπερασμάτων στα οποία έχουν καταλήξει οι επιστήμονες για τον νεκρό που βρέθηκε στον εντυπωσιακό τάφο της Αμφίπολης, στον λόφο Καστά.
Μέσα στις επόμενες ώρες και με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκλήρωσαν το πόρισμά τους και το παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τη διαδικασία εξέτασης του οστεολογικού υλικού, που έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό άκρα μυστικότητα, έχουν αναλάβει η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.


Τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν αφορούν στο φύλο, την ηλικία, τη ζωή και ίσως τα αίτια θανάτου του νεκρού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά, όπως είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.
newsit.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *