ροή ειδήσεων

Επίσημη πρώτη για τo «Κίνημα-Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γ. Παπανδρέου



ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΡΟΔΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ....


Το νέο του κόμμα, «Κίνημα-Δημοκρατών Σοσιαλιστών», παρουσιάσε απόψε, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, ο Γιώργος Παπανδρέου, έμβλημα του οποίου είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Στην αίθουσα της παρουσίασης ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε λίγο μετά τις 18.10, όπου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από περίπου 2.000 συγκεντρωμένους, οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «Παπανδρέου - Παπανδρέου», ενώ πολλοί κρατούν σημείες με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», άρχισε την ομιλία του με τη λέξη-σύνθημα ΠΑΜΕ Θα γράψουμε ιστορία, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν, σε αριθμό, κάθε προσδοκία, όπως έλεγαν οι διοργανωτές.

Από την αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Πανδρέου έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.




Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε, είπε.

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.




Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, στην ομιλία του ότι « όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, μιλάνε για διάσπαση.Εμείς μιλάμε για λύτρωση. Μιλάμε για δημιουργική ρήξη. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου».

Απαντώντας στις βολές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε πως στόχος του είναι «η εκ νέου σύνθεση των δυνάμεων της προόδου από τη βάση - και στη βάση των αξιών μας, όχι με παιχνίδια κορυφής που δεν αφορούν κανένα».




Είπε δε πως τα πολιτικά του κίνητρα ήταν πάντα το συμφέρον της πατρίδας, το κοινό καλό το δίκαιο και το σωστό. «Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος, θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν.Τη σιγουριά της επανεκλογής, τη σίγουρη βουλευτική έδρα. Με αντάλλαγμα, τι; Τη σιωπή μου σε μια επίπλαστη ενότητα, που βυθίζει μία ολόκληρη παράταξη στην ανυποληψία και που οι περισσότεροι καταγγέλλουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά "καταπίνουν" δημοσίως».

Για τις αποφάσεις και τις επιλογές του είπε «Όταν μαζί με πολλούς συντρόφους σηκώσαμε το βάρος μιας επαπειλούμενης χρεοκοπίας - αναλαμβάνοντας βάρος που δεν μας αναλογούσε - το έκανα για την πατρίδα, χωρίς να υπολογίζω το κεφάλι μου. Πόνεσα για τις αποφάσεις μου. Πολύ.Και περισσότερο βλέποντας ότι δεν είχαμε χρόνο να είναι ακριβοδίκαιες» . Και κατέληξε «αλλά δεν φυγομάχησα, δεν κρύφτηκα, δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλον,δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια».




Την ιδρυτική δήλωση του κόμματος υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου και Μιχάλης Καρχιμάκης.



Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη), παρότι δέχθηκε ουκ ολίγες πιέσεις από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην κάνει το «μοιραίο βήμα» που αφορά τη διάσπαση του άλλοτε κραταιού κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε -παίζοντας εμφανώς με τους συμβολισμούς- να ανακοινώσει σήμερα, 3 του Γενάρη (κατά το «3 του Σεπτέμβρη») τη διακήρυξη, το όνομα και το σύμβολο του νέου κόμματος.


Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι σε αυτήν την απόφαση προσανατολιζόταν εδώ και μήνες και ότι η πρόσφατη εκδήλωση στο Ζάππειο, την 1η Σεπτεμβρίου (με τα θλιβερά επεισόδια εναντίον του Ευ. Βενιζέλου από μια μικρή ομάδα οπαδών) ήταν το πρώτο «δείγμα γραφής».

Το γυαλί άλλωστε είχε ήδη ραγίσει - οι σχέσεις του πρώην και του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονταν από στελέχη σχεδόν... ανύπαρκτες και όλοι στοιχημάτιζαν ότι αργά ή γρήγορα ο Γιώργος Παπανδρέου θα επέλεγε διαφορετικό δρόμο.


ethnos


Ήδη το νέο κόμμα έχει παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, με προφίλ στο Twitter και στο Facebook:









Η διακήρυξη του νέου κόμματος
Στην 16σέλιδη διακήρυξη αρχών και στόχων που υπογράφουν 252 πολίτες και πολιτικοί αναφέρεται κατ” αρχήν στην τραγωδία της Κύπρου και στο όραμα του λαού μας «να απεξαρτηθούμε από τη ρίζα της συμφοράς» ενώ εκτιμάει ότι την εξάρτησής μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν «κυβερνήσεις πιόνια , δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους». Η απεξάρτησή μας συμπληρώνει αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική Δικαιοσύνη. Σήμερα ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει. Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/1/15 22:31

    xestikame...gelane kai h vounokorfes.
    ....mas ton esteilangia na anakopsi ton siriza?
    ypopsifiei tha einai k h "koutsi elenh" se aytes tis ekloges,ena prama san tis dhmotikes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/15 23:19

    μπράβο Γιώργο εγώ μαζί σου θα σε ψηφίσω γιατί ξέρω θα τα κάνεις πάλι όλα Πουτάνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/15 23:20

    Πολυ θρασος ο τυπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιακουμης4/1/15 01:31

    Πολλα μπορουμε να πουμε ολοι .
    Ενα θα πω .
    Απορω πως δεν ντρεπετε !!!!!!
    Πως μπορει να πηγαινει κοντρα στο κομμα που ιδρυσε ο ιδιος ο πατερας του και μαλιστα σε τετοια δυσκολη φαση για τη χωρα .
    Απο τους πιο αποτυχημενους πολιτικους παγκοσμιως .
    Εκεινο το << λεφτα υπαρχουν >> θα μεινει στην ιστορια .
    Οσο για εκεινους που τον ακολουθουν , ειναι ολοι τους αξιολυπητοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/1/15 02:44

    το κομμα επρεπε να λεγεται,κινημα κλεπτοκρατων (σοσια)ληστων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/1/15 02:46

    γιωργο γερα παρτους τα λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/1/15 16:22

    Στα αποτελεσματα θα ηθελα να ξερω συμπατριωτες τι θα λετε κ ποιος τον ψηφισε ????
    μην ξεχνατε τα ποσοστα που ειχε......ευχομε να αλλαξατε ροτα (πλευση ).......
    ΤΧΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *