ροή ειδήσεων

Σοκάρει η μητέρα του μικρού Μπεν: "Εκεί είναι το παιδί μου"... Ποιο είναι το τηλεφώνημα - κλειδί που δέχτηκε; [photos]


Σχεδόν 24 χρόνια μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν από το νησί της Κω... το καλοκαίρι του 1991,σε ηλικία 21 μηνών τότε, η μητέρα του Κέρι Νίντχαμ συνεχίζει να ψάχνει για το παιδί της.

Τώρα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», η Κέρι Νίντχαμ απευθύνει έκκληση στους Έλληνες αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν μέρος του κεφαλαίου 700.000 λιρών που έχει συγκεντρώσει από δωρεές, για να συνεχίσουν τις έρευνές τους στην πόλη της Βέροιας.

Ο λόγος που η 43χρονη Νίντχαμ ζητεί από την ΕΛ.ΑΣ. να στρέψει τις έρευνές της προς τα εκεί είναι γιατί ιδιωτικοί ερευνητές της είπαν πως στην «παράξενη μικρή πόλη» της Βέροιας στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί οκτώ μάρτυρες που δήλωσαν ότι είδαν τον μικρό Μπεν.

«Προσεύχομαι να με άκουσαν (οι έλληνες αστυνομικοί) και να ακολουθήσουν αυτά τα στοιχεία» δηλώνει η μητέρα του Μπεν στη βρετανική εφημερίδα και εμφανίζεται πεπεισμένη πως έχει βρεθεί το κλειδί της εξαφάνισης του γιου της.







To χωριό και το σπίτι στη Βέροια όπου εστιάστηκαν οι έρευνες των Βρετανών ιδιωτικών ερευνητών

Βρετανός ακόλουθος: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε λάβει από την αρχή σοβαρά τις καταγγελίες μας

Μάλιστα, στην εφημερίδα μιλά και πρώην διπλωματικός ακόλουθος της Βρετανίας στην Ελλάδα, ονόματι Γκόρντον Μπέρναρντ, ο οποίος δηλώνει πεπεισμένος πως ο μικρός Μπεν είχε πέσει τον Αύγουστο του 1191 θύμα απαγωγής και καταγγέλλει την ελληνική αστυνομία πως δεν είχε λάβει εξ αρχής σοβαρά τις υποψίες της οικογένειας αλλά και των Βρετανών διπλωματών για απαγωγή.

«Ψάξαμε παντού στον κόσμο, αλλά πάντα οι έρευνες γυρίζουν σε αυτό το παράξενο μικρό χωριό. Είμαι σίγουρη ότι το κλειδί για να βρεθεί ο γιος μου το έχει αυτή η οικογένεια. Πιστεύω κατά 99% πως ο Μπεν ήταν εκεί μεταξύ 1994 – 1998» λέει η Κέρι Νίντχαμ.

Η οικογένεια του Μπεν Νίντχαμ έχει δώσει στους Ελληνες αξιωματικούς τα ονόματα οκτώ ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είχαν δει στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τον Μπεν να τριγυρνά σε ένα χωριό στη Βέροια, όπου στην πλειοψηφία του κατοικείται από Ρομά.

Η μαρτυρία-κλειδί του κρατουμένου στις φυλακές της Λάρισας

Πιο πρόσφατα, όμως, οι ελπίδες της οικογένειας αναπτερώθηκαν,όταν ένας ακόμη μάρτυρας εμφανίστηκε όταν έμαθε ότι η βρετανική αστυνομία είχε σκάψει κοντά στο σημείο από όπου ο Μπεν είχε εξαφανιστεί. «Δεχθήκαμε μια κλήση από έναν άνδρα που είπε ότι η μητέρα του είχε δει στις ειδήσεις μια φωτογραφία του Μπεν και του είπε ότι της θύμιζε το παιδάκι που είχε δει στη Βέροια λίγα χρόνια πριν» λέει η Κέρι Νίντχαμ και προσθέτει: «Μας ζήτησε συγνώμη που έκανε τόσο καιρό να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά η μητέρα του δεν είχε ιδέα πώς θα ερχόταν σε επαφή με εμάς και επιπλέον δεν μιλούσε και αγγλικά. Εκείνη θυμάται ότι είδε ένα ξανθό αγοράκι με γαλανά μάτια με αυτή την οικογένεια. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα. Κάποιος πρέπει να μας ακούσει επιτέλους».




Εχω τον μικρό Μπεν στα χέρια μου

Επίσης, η μαρτυρία που έκανε τις ελπίδες της οικογένειας να αναπτερωθούν ήταν εκείνη ενός κρατουμένου στις φυλακές Λάρισας. «Εχω τον μικρό Μπεν στα χέρια μου» φέρεται να είπε στους παππούδες του Μπεν, Κριστίν και Έντι, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Το ζευγάρι έκπληκτο είχε ακούσει τότε τον Αντώνη Μπέντζιο να υποστηρίζει ότι όταν είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Λάρισας είδε τον Μπεν να τριγυρνά με μια οικογένεια Ρομά. Τελικά, όλο αυτό η αστυνομία είχε καταλήξει τότε στο συμπέρασμα πως αυτό το σενάριο δεν ευσταθούσε. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει ακόμα στην ιστορία του: «Είχε πάει να δει τον δικό του γιο που ζούσε με μια οικογένεια Ρομά και είχε δει ένα ξανθό αγοράκι από την Αγγλία. Η φυλακή μας επιβεβαίωσε πως (ο Μπάντζιος) είχε δραπετεύσει εκείνη την περίοδο, λίγους μήνες αφότου εξαφανίστηκε ο Μπεν. Ο ίδιος είχε πει ότι η οικογένεια (Ρομά) του είχε πει ότι το αγόρι το είχαν πάρει από την Κω»ν θυμάται η γιαγιά του Μπεν Κριστίν.

Λίγο αργότερα, εκπρόσωποι της οικογένειας και του Βρετανικού Προξενείου ήρθαν σε επαφή με τον καταδικασθέντα για απάτη, προκειμένου να πάρουν τον μικρό Μπεν. Τελικά, ο Μπεν δεν βρέθηκε.

Ο Βρετανός πρώην πρόξενος στην Αθήνα, ο 72χρονος Γκρόντον Μπέρνανρτ, μιλώντας στη Mirror για εκείνη τη δραματική επιχείρηση είπε: «Είχαμε μιλήσει με έναν δημοτικό σύμβουλο Λάρισας που μας είπε ότι ο κρατούμενος είχε ισχυριστεί πως ο Μπεν θα παραδιδόταν σύντομα. Παράτησα τα πάντα και οδήγησα μέχρι τη Λάρισα όπου περίμενα τον κρατούμενο και συνομίλησα τηλεφωνικά με αυτόν ο οποίος με καθοδηγούσε σε διάφορες τοποθεσίες. Ωστόσο, εκείνος δεν ήταν σε κανένα από τα μέρη που είχε υποδείξει. Είτε είχε τρομάξει, είτε είχε σκεφτεί ότι η αστυνομία θα παραμόνευε, δεν ξέρω...».

Πάντως, τα τηλεφωνικά αρχεία έδειξαν ότι εκείνη την ημέρα ο δραπέτης τηλεφωνούσε από μία οικογένεια Ρομά. «Παρέδωσα αυτή την πληροφορία στην αστυνομία στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι από τότε» δηλώνει ο Μπερνάρντ.

Οι απειλές στη γιαγιά του Μπεν στη Λάρισα

Τελικά, η γιαγιά του Μπεν βρήκε μόνη της εκείνη την οικογένεια των Ρομά και μαζί με έναν μεταφραστή τους βρήκαν όταν φόρτωναν μέταλλα και αντικείμενα από χαλκό σε ένα φορτηγό. «Ήμουν με έναν μεταφραστή και μου είπαν να φύγω αλλιώς θα με πυροβολούσαν. Ενας άνδρας είπε: “Είμαι ο βασιλιάς των τσιγγάνων. Κάνω ό,τι μου αρέσει”» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η γιαγιά του μικρού Μπεν.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Κριστίν και η Κέρι επέστρεψαν στη Λάρισα για να μιλήσουν ξανά με τον Μπαντζιο. Ομως, εκείνος είχε δραπετεύσει εκ νέου λίγους μήνες πριν λήξει η 20ετής κάθειρξή του. Ακόμη καταζητείται.


Ολα οδηγούν στη Βέροια

«Ολα οδηγούν στη Βέροια. Κανένας δεν είχε πιστέψει ποτέ ότι ο Μπεν είχε πέσει θύμα απαγωγής από Ρομά» υποστηρίζει η μητέρα του, Κέρι.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας που έκανε την ΕΛΑΣ να πειστεί ότι ο Μπεν απήχθη από Ρομά

Ο ξανθός Ρομά στην Κύπρο που έμοιαζε στον Μπεν είχε δώσει ελπίδες ξανά στην οικογένεια

Την άνοιξη του 2013, οι ελπίδες της οικογένειας πως ο μικρός Μπεν βρέθηκε ζωντανός αναπτερώθηκαν και πάλι, όταν ένας ξανθός γαλανομάτης εθεάθη σε εκκλκησία στην Κύπρο μαζί με μια οικογένεια Ρομά. Τελικά, όμως οι γενετικές εξετάσεις έδειξαν ότι επρόκειτο απλώς για ξανθό Ρομά.

Και όπως αναφέρει η 43χρονη Κέρι, η ελληνική αστυνομία θεώρησε πιστευτή την εκδοχή πως ο Μπεν απήχθη πιθανότατα από Ρομά όταν αποδείχθηκε τον Οκτώβριο του 2013 ότι η μικρή Μαρία δεν ήταν μέλος της οικογένειας Ρομά με την οποία ζούσε στο Μενίδι Αττικής.



Ο Μπεν σε ηλικία 21 μηνών, λίγο πριν από την εξαφάνισή του



gkourou.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *