ροή ειδήσεων

Reuters: Η Χρυσή Αυγή από τη φυλακή διεξάγει μία βιτριολική προεκλογική εκστρατεία



Σχεδόν τρία χρόνια από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και έπειτα από...
μια σειρά ενεργειών (όπως η προσφορά τροφίμων), τώρα διεξάγει την πιο ήσυχη προεκλογική εκστρατεία, καθώς τα περισσότερα μέλη της βρίσκονται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη εκλογική τακτική σαφώς και είναι ήσυχη, αλλά συνάμα είναι και βιτριολική, όπως αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου. Για τα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος εκκρεμεί δίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις στελεχών ενόψει των εκλογών περιορίζονται σε περιστασιακές παρουσίες στην τηλεόραση και μοίρασμα περίεργων φυλλαδίων.
«Η Χρυσή Αυγή, οι ηγέτες της οποίας αρνούνται ότι έχουν νεοναζιστικές συμπάθειες, καταφέρεται εναντίον των πολιτικών θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη λιτότητα, τις περικοπές μισθών και την αύξηση της ανεργίας σε αριθμούς ρεκόρ, στοιχεία που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η ανθεκτικότητα του κόμματος σε μια ταραγμένη πολιτική σκηνή, όπως αυτή της Ελλάδας, φαίνεται από το ότι πολλά γκάλοπ την εμφανίζουν ως τρίτο κόμμα με αποτέλεσμα ο φυλακισμένος ακροδεξιός ηγέτης της να λάβει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρει το άρθρο.
Σε μια πρόσφατη συγκέντρωση του κόμματος στο Κορωπί, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε μέσω skype στους συγκεντρωμένους: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εμφανίζουν τους υποψηφίους μας σαν μαχαιροβγάλτες, αγράμματους, ανώριμους και εγκληματίες, αλλά εσείς μπορείτε να δείτε ότι αντιπροσωπεύουν το καλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η Χρυσή Αυγή γράφει τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και θα είμαστε νικητές». Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό και στη συνέχεια τραγούδησε τον εθνικό ύμνο και φώναξε εν χορώ το γνωστό σύνθημα του κόμματος «Πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή», σημειώνει το ρεπορτάζ του Reuters.
Το μανιφέστο της Χρυσής Αυγής συνίσταται σε μια ρητορική εναντίον των μεταναστών οι οποίοι θα πρέπει να φυλακίζονται και να στέλνονται πίσω στις χώρες τους. Ζητάει φορολογικές ελαφρύνσεις για την ενίσχυση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα για την αποφυγή «να γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα». Ένας από τους ελάχιστους βουλευτές που είναι ελεύθερος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σημειώνει πως οι συγκεντρώσεις του κόμματος έχουν προσαρμοστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των φυλακών. «Η τελευταία εκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να γίνει πριν από τις 8 μ.μ. καθώς στη συνέχεια κλείνουν οι πόρτες στα κελιά των φυλακών και δεν θα είχαμε επικοινωνία. Έτσι μεταφέραμε την εκδήλωση δύο ώρες νωρίτερα, έτσι ώστε να μπορούσε ο αρχηγός να μιλήσει χωρίς να ανησυχεί αν θα κλείσει το κελί του».
Το κόμμα βγήκε από την αφάνεια τα τελευταία χρόνια και να λαμβάνει την τρίτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, σημειώνει το άρθρο, ενώ τώρα διεκδικεί εκ νέου την τρίτη θέση, αν και το Ποτάμι θέτει υπό αμφισβήτηση αυτό το στόχο. Ωστόσο τα μέλη της ΧΑ σημειώνουν πως τελικά θα λάβουν μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Σιάκας, πολιτικός ερευνητής στο Πανεπισήμιο της Θεσσαλονίκης, «υπάρχει πάντα το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν δηλώνουν στις δημσοκοπήσεις τι θα ψηφίσουν και αυτός είναι ένας παράγοντας για τα εξτρεμιστικά κόμματα. Κάθε εκλογή έχει τις ιδιαιτερότητές της, αλλά από το 2012 και μετά φάνηκε πως η Χρυσή Αυγή έχει αποκρυσταλλώσει μια δύναμη στο εκλογικό σώμα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ό,τι και να γίνει».
Πίσω στο Κορωπί και στη συγκέντρωση του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκλεισε την ομιλία του ως εξής: «Την Κυριακή θα πάρουμε περισσότερες ψήφους από ότι το 2012 και θα είμαστε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Μην πιστεύετε τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *