ροή ειδήσεων

Φεύγει τμηματικά η σουηδική SCA από την Ελλάδα



Μετά τη μονάδα της Delica στην Πάτρα και τις παλινωδίες στις...


τοποθετήσεις στελεχών στη χώρα μας, η πολυεθνική έκλεισε και τις αποθήκες της στην Αυλώνα, απολύοντας πάνω από 20 εργαζομένους και υποβαθμίζοντας την ελληνική εταιρεία από θυγατρική σε απλή αντιπροσωπεία.
Πριν από δυο χρόνια, η σουηδική βιομηχανία προϊόντων ατομικής υγιεινής SCA Hygiene, με τα γνωστά σε όλους προϊόντα της Libero, Zewa και Delica, πετύχαινε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Για την ακρίβεια έφτασε σε πωλήσεις τα 107 εκατ. ευρώ το 2013 με αύξηση έναντι του 2012 κατά 15%, σε σύνολο πενταετίας πέτυχε ανάπτυξη 55% με συνεχόμενες ετήσιες αυξήσεις πωλήσεων, τα τελευταία τρία χρόνια παρήγε το 75% των προϊόντων της στην Ελλάδα για να ελαχιστοποιήσει τα κόστη της, ενώ από το 2012, μετά από εξαγορά, παράγει και τα χαρτιά Delica.
Σωστά, όμως, διαπιστώσατε τον παρελθόντα χρόνο στην περιγραφή όλων των παραπάνω. Κι αυτό διότι η πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία με τις συνεχόμενες επενδύσεις και τη θετική πορεία στη χώρα αποφάσισε -παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου ανακοινώσεις της- να προχωρήσει σε τμηματική αποχώρηση από την Ελλάδα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός πως πρόσφατα η διοίκηση του γκρουπ αποφάσισε -κατόπιν εντολής από τη Σουηδία- να προχωρήσει στο κλείσιμο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που διατηρεί στην Αυλώνα Αττικής, την απόλυση περίπου 20 ατόμων (άλλοι μιλάνε ακόμα και για 40 με τους εξωτερικούς συνεργάτες) και την ανάθεση της διανομής των προϊόντων της σε εξωτερικό συνεργάτη.
Σε μια ενέργεια που επιχειρήθηκε να περάσει στα ψιλά για να μην πληγεί το κύρος της επιχείρησης καθώς και οι σχέσεις της με τους λιανεμπόρους της χώρας, αλλά και για να μη γίνουν φανερά τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, η SCA Hygiene προχώρησε με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των εργασιών της επί ελληνικού εδάφους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *