ροή ειδήσεων

Φθηνή σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi για όλους σχεδιάζει η Google



Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της Google για το 2015, αφού αυτό που επιθυμεί είναι να καταφέρει να προσφέρει φθηνό Wifi προς όλους...

Συγκεκριμένα, η Google πιέζει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να επεκτείνει τα αχρησιμοποίητα τμήματα του ραδιοφάσματος, προκειμένου να εξασφαλίσει στους καταναλωτές φθηνότερη πρόσβαση στο Internet όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Στα παραδοσιακά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τα ραδιοκύματα εκτείνονται σε φάσμα περίπου 600-700Mhz, και έχουν την ικανότητα να περνάνε ακόμα και μέσα από τα κτίρια. Ωστόσο, η Google πιέζει το FCC ώστε τα ραδιοκύματα να εκτείνονται σε φάσμα περίπου 3.5GHz, η οποία μπορεί μεν να είναι μικρότερης κλίμακας, και ακατάλληλη για τη λειτουργία ενός εθνικού δικτύου ωστόσο, δεν είναι άχρηστη.

Το συγκεκριμένο μήκος κύματος είναι ικανό να μεταφέρει σημαντικές ποσότητες δεδομένων, καθιστώντας το βιώσιμο ως πιθανή εναλλακτική λύση στη σύνδεση Wi-Fi σε αστικές περιοχές.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «για την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων υψηλής ταχύτητας σε πάρκα, κτίρια ή δημόσιους χώρους σχετικά ανέξοδα,» αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Google δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής για τα σχέδιά της αυτά, ωστόσο, αν υλοποιηθούν τελικά, τότε ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει αφού η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι φθηνότερη για τους καταναλωτές και έτσι όλοι θα σπεύσουν να χρησιμοποιήσουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Google.

Όσον αφορά το κόστος, η WSJ αναφέρει ότι η αξία των ερτζιανών κυμάτων της Verizon στοιχίζουν πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *