ροή ειδήσεων

Wikileaks: Χρόνια ονειρευόταν να γίνει υπουργός Άμυνας ο Καμμένος [έγγραφο]



H... εμμονή του Πάνου Καμμένου να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας και τα απόρρητα τηλεγραφήματα των αμερικανών, στα Wikileaks...

Εδώ και χρόνια, ο Πάνος Καμμένος, ονειρευόταν να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θυμίζουμε ότι στην κυβέρνηση συνεργασίας Παπαδήμου ο Πάνος Καμμένος δεν μπήκε τελικά την τελευταία στιγμή γιατί διέρρευσε ένα ραβασάκι που ο ίδιος είχε δώσει στον Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με το οποίο δεχόταν να στηρίξει την τότε κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι θα γινόταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Οι άλλοι αρχηγοί δεν τον δέχθηκαν και η συνέχεια είναι γνωστή.

Όμως, σύμφωνα με τους αμερικανούς, ήθελε εδώ και χρόνια να πάρει αυτή τη θέση. Γιατί;

Το περιεχόμενο τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας που αποκάλυψε η wikileaks και αναφέρονται στις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με την αμερικανική πρεσβεία δημοσίευσε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στις 10 Απριλίου 2012.

Τα τηλεγραφήματα αναφέρονται στον Δεκέμβριο του 2006, εποχή κατά την οποία η παρουσία και η πολιτική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο υπουργείο Άμυνας προβληματίζει τους Αμερικανούς, κυρίως επειδή δεν χαλάει λεφτά για προμήθειες και έτσι απευθύνονται στον κ. Καμμένο για να μάθουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας στις 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αθήνα αναρωτιούνται για τις επιδιώξεις και τα σχέδια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο τότε πρέσβης στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο, που εκείνη την περίοδο διατελούσε πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Καμένος απαντά στον κ. Ρις ότι «το πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη», αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται «στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική».

Ενδιαφέρον έχει το εξής σημείο του τηλεγραφήματος: «Ο Καμμένος επίσης μας είπε ότι ο Μεϊμαράκης του είχε ζητήσει προσωπικά να επιβλέπει ζητήματα στρατιωτικών προμηθειών». Ο κ. Ρις μάλιστα εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Καμμένος θα επιθυμούσε τη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας υπό τον κ. Μεϊμαράκη.

Τον Ιούνιο του 2008, με βάση άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έφεραν στο φως τα wikileaks, ο κ. Καμμένος ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πλέον ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ στην οργάνωση του Λιμενικού, λέγοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει στήριξη και χρηματοδότηση για τη βοήθεια αυτή από «πολύ ψηλά»!

Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ίδιο τηλεγράφημα ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας Τόμας Κάντριμαν, ο κ. Καμμένος ζητάει από την πρεσβεία να μεσολαβήσει και να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση «ώστε να σκληρύνουν τη στάση τους στο μεταναστευτικό και να προλαβαίνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα».

Τα τηλεγραφήματα έχουν δημοσιευθεί και παλιότερα (http://wikileaks.folders.gr/main/wikileak?id=54&locale=el)






Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος μιλώντας τότε στον real fm είπε πως όσα αναφέρονται στα wikileaks ουσιαστικά περιγράφουν, τις πιέσεις του στον Αμερικανό πρέσβη που τον είχε επισκεφθεί όταν ήταν υπουργός,προκειμένου να πιέσουν και αυτοί από την μεριά τους του Τούρκους για το θέμα των λαθρομεταναστών , που έρχονται από την γειτονική χώρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *