ροή ειδήσεων

1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1945 «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ»









20η Οκτωβρίου 1944 – 1η Μαρτίου 1945...
Περισσότερους από τέσσερις μήνες συνεπλάκησαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις με τους Γερμανούς για την απελευθέρωση του νησιού μας. Η Τήλος θεωρείτο στρατηγικής σημασίας, καθώς από εδώ περνούσε η τροφοδοσία και τα εφόδια προς την γερμανική φρουρά της Ρόδου και σε περίπτωση απώλειας της οι Γερμανοί, ήταν θέμα χρόνου να εγκαταλείψουν την μάχη στα Δωδεκάνησα.

Σκληρές μάχες μεταξύ Ιερολοχιτών και Γερμανών, απώλειες, τραυματισμοί, αιχμαλωσίες, βυθίσεις πλοίων. Μέχρι που οι Σύμμαχοι στα τέλη Φεβρουαρίου του 1945, αποφάσισαν την κατάληψη της Τήλου και απέστειλαν ισχυρές δυνάμεις Ιερολοχιτών, ναυτικού και αεροπορίας, οι οποίοι και κατάφεραν να εξουδετερώσουν κάθε αντίσταση των Γερμανών την 1η Μαρτίου.

Η Τήλος, νοιώθει την ανάγκη να εκφράσει ένα βαθύ και ειλικρινές ευχαριστώ προς αυτούς του ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του νησιού μας και της χώρας μας, μία χώρα την οποία εμείς ήμαστε πλέον υποχρεωμένοι να κρατήσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ, από κάθε είδους πόλεμο είτε αυτός είναι στρατιωτικός, είτε πολιτικός, είτε οικονομικός.

Εκ του Δήμου Τήλου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *