ροή ειδήσεων

Οι 10 μεγιστάνες του Χόλιγουντ



Πλούτος και δόξα είναι τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων του Χόλιγουντ...


Η εταιρεία Wealth-Χ δημιούργησε μια λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου. Οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ διαθέτουν προσωπική περιουσία πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

James Cameron

To «Avatar» (2009) και o «Τιτανικός» (1997), είναι δύο από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες τις οποίες υπογράφει ο James Cameron και οι οποίες του απέφεραν συνολικά 2,7 δισ. και 2.1 δισ. δολάρια αντίστοιχα σύμφωνα με τα στοιχεία από το Box Office Mojo.

Ο 60 χρονος Καναδός σκηνοθέτης μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1971 και η πρώτη του επιτυχία ήταν το "The Terminator", το 1984 που ο ίδιος έγραψε και σκηνοθέτησε.

Ακολούθησαν το "Alien", "True Lies" και, πιο πρόσφατα το "Avatar".



Steve Tisch

Η περιουσία του ανέρχεται στα 720 εκατομμύρια δολάρια και μια από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές του επιτυχίες είναι το "Forrest Gump" το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1986 και βγήκε στους κινηματογράφους το 1994 με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Η ταινία απέφερε συνολικά έσοδα 677.9 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Box Office Mojo, και ο Tisch έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και μια Χρυσή Σφαίρα για την ταινία. Ήταν υποψήφια για 13 Οσκαρ και κέρδισε έξι.



Jerry Bruckheimer

Ο Αμερικανικός σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός, Jerry Bruckheimer έχει πάνω από 40 ταινίες στο όνομά του συμπεριλαμβανομένων το "Αρμαγεδδών", το "Flashdance", το "Beverley Hills Cop," το "Pearl Harbor" και το "Black Hawk Down.

Μια από τις πιο διάσημες ταινίες θεωρείται το «Top Gun», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τομ Κρουζ και απέφερε συνολικά έσοδα 356.8 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Η πιο πρόσφατη ταινία του οι "Πειρατές της Καραϊβικής" με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, ήταν μια ακόμα μεγάλη του επιτυχία.





Thomas Tull

O Νεουορκέζος Thomas Tull δημιούργησε αρκετές σημαντικές ταινίες συμπεριλαμβανομένου του "The Hangover", τους "300" και την τριλογία "Batman Dark Knight". Σήμερα είναι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Legendary Pictures.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην βιομηχανία του θεάματος και δημιουργήσει την Legendary Pictures, δούλευε σε καθαριστήρια.



Jeffrey Katzenberg

Ο διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks Animation, το μεγαθήριο των κινουμένων σχεδίων , είναι ο Jeffrey Katzenberg.

Ήταν επίσης ο πρόεδρος της Walt Disney Studios 1984-1994, με κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του όπως «Η Μικρή Γοργόνα», ο «Αλαντίν», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», οι οποίες απέφεραν συνολικά έσοδα 987.4 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo.



Ryan Kavanaugh

Ο Ryan Kavanaugh, γνωστός και από την κινηματογραφική επιτυχία «Billion Dollar», έχει στο ενεργητικό του πάνω από 200 ταινίες μέσω της εταιρείας Relativity Media.

Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 1 δισ. δολάρια και οι πιο διάσημες ταινίες του είναι το "The Social Network," και το "Little Fockers".



Austin Hearst

Ο εγγονός του βαρώνου των μέσων ενημέρωσης William Randolph Hearst και νεότερος αδελφός του πρώην επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων William Randolph Hearst III, Austin Hearst είναι μέρος μιας δυναστείας ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο ιδιοκτήτης της Hearst Corporation, η οποία κατέχει πολλές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της Houston Chronicle και το San Francisco Chronicle αλλά και περιοδικών συμπεριλαμβανομένων των Good Housekeeping, Cosmopolitan, ELLE και O. Η εταιρία διαθέτει επίσης 29 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Hearst ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός του «Ο όρκος», ένα ρομαντικό δράμα που κυκλοφόρησε το 2012.



Steven Spielberg

Ένα από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες του Hollywood όλων των εποχών, ο Spielberg είναι γνωστός για πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες όπως η "Λίστα του Σίντλερ", το "Saving Private Ryan", το "Jaws", το "ET" και το "Τζουράσικ Παρκ".

Είναι πατέρας έξι παιδιών είναι επίσης ένας από τους συνιδρυτές της DreamWorks Studios.



Arnon Milchan

Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 5.2 δισ. δολάρια και μερικές από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές του επιτυχίες είναι το "Pretty Woman," και το "12 Years A Slave".

Ο Arnon Milchan είναι ένας ισραηλινός παραγωγός ταινιών όπως του "Fight Club", το "LA Confidential», το «Birdman» και «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε».

Μετά το Pretty Woman το 1990, με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τη Τζούλια Ρόμπερτς, ο Milchan συν-ίδρυσε τις Regency Enterprises.

Η πιο επιτυχημένη ταινία του ήταν «ο κύριος και η κυρία Σμιθ», το 2005, η οποία απέφερε συνολικά έσοδα 478.2 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο.



George Lucas

Ο George Lucas διαθέτει περιουσία 5,4 δισ. δολάρια, η οποία ως επί το πλείστον προέρχεται από τα έσοδα από το franchise Star Wars και την πώληση του LucasFilm στην Disney για 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012.

Σε αντίθεση με άλλους σκηνοθέτες και παραγωγούς, ο 70χρονος Lucas, έχει σκηνοθετήσει μόνο έξι ταινίες μεγάλου μήκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τέσσερις εκ των οποίων ήταν οι ταινίες Star Wars. Αντίθετα, ο Steven Spielberg έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 30 ταινίες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *