ροή ειδήσεων

Εκτίναξη στο Χρηματιστήριο! -Στο +11,27% έκλεισε ο Δείκτης, με εντυπωσιακό ρεκόρ



Μετά τη χθεσινή βαθιά «ανάσα» (+4,64%), για δεύτερη ημέρα σήμερα... το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε άνοδο, ακόμα πιο εντυπωσιακή!

Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινούνταν σε θετικό έδαφος, με μαζικές αγορές τίτλων, κυρίως στις τράπεζες, που ενισχύθηκαν σε διψήφιο ποσοστό, πάνω από 18%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 840,57 μονάδες με εκρηκτική άνοδο 11,27%. Μάλιστα, λίγο πριν το κλείσιμο είχε βρεθεί ακόμα και στο +11,68%. Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή εντυπωσιακή εκτίναξη του Δείκτη ήταν η μεγαλύτερη σε επίπεδο ημερήσιας ανόδου από τις 29 Αυγούστου 2011 (σχεδόν 3,5 χρόνια πριν) όταν και είχε την υψηλότερη άνοδο στην ιστορία του, +14,37%! Η δε αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 215 εκατ. ευρώ (215,48 εκατ.).

Εκτιμάται ότι τα νέα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό και γενικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επαναφέρουν σταδιακά την ηρεμία στην ελληνική αγορά, ειδικά μετά την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος, δίνοντας το έναυσμα για αγορές.

Στο πεδίο των ομολόγων, και ως απόρροια των δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη για την αντικατάσταση του χρέους με ομόλογα, σημειώθηκε πτώση 320 μονάδων για το ελληνικό τριετές ομόλογο, ενώ έπεσαν και τα spreads στα δεκαετή ομόλογα.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *