ροή ειδήσεων

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 2014 το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου



Για τη συνέχεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ και την προοπτική εξέλιξης και επέκτασής του,...
το 'Μεσαιωνικό Ρόδο' κάνει αυτήν την περίοδο επαφές με τους αρμόδιους φορείς πολιτισμού και τουρισμού, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες στήριξης αυτής της προοπτικής.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου “Μεσαιωνικό Ρόδο” το προηγούμενο Σάββατο στη Μεσαιωνική Πόλη όπου παρευρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, καθώς και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου που έκοψε τη βασιλόπιτα.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης κληρώθηκε το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο, έργο τετραετούς έρευνας για τη μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου, “Μακριά Μυρωδιά”, το οποίο έτυχε στην κα Έφη Καστελλορίου, ενώ το φλουρί έτυχε στον κ. Πασχάλη Σακάλη, που κέρδισε μία διαμονή για δύο άτομα στο ξενοδοχείο “Έλαφος” στον Προφήτη Ηλία, ενώ 28 γούρια για το 2015, χορηγία του καταστήματος της Μαρίας Μαγριπλή κληρώθηκαν για όλους τους παρευρισκόμενους.



Επίσης, δόθηκαν έπαινοι στα μέλη της ομάδας Trio Bastardi που δημιουργήθηκε για να συμμετέχει στις δράσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, αλλά παράλληλα επελέγει για να συμμετάσχει στο 7ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων σάτιρας της Πάτρας “Μώμος ο Πατρεύς”, όπου πήραν την 3η θέση.

Παράλληλα έγινε ένας σύντομος απολογισμός για τις δράσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, όπως:

Η συνεργασία του συλλόγου “Μεσαιωνικό Ρόδο” με το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς”, από την οποία προέκυψαν 5 πολύ σημαντικά εργαστήρια: κατασκευής και εκμάθησης παραδοσιακών κρουστών (νταουλιών), ξυλοπόδαρων, τσαμπούνας, ιστορικών χορών και βοτανολογίας ως προς το ρόλο και τη χρήση της στην πολιτισμική κληρονομιά.
Από τα εργαστήρια αυτά προέκυψαν νέες δημιουργικές ομάδες με σκοπό να καλυφθεί ένα πολιτισμικό κενό στον τόπο μας και να εμπλουτιστούν οι δράσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ με τη συμμετοχή αυτών των ομάδων.
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο στο τέλος Ιουνίου 2014, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και συμμετείχαν συνολικά περίπου 200 εθελοντές, ενώ πλάνα του κατέγραψε και πρόβαλε πανελλαδικά η εκπομπή “Επιμένουμε Ελλάδα” της ΝΕΡΙΤ.
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ περιλάμβανε το Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου, το 4ο Μεσαιωνικό Συμπόσιο με θέμα τη Βιωματική Γνωριμία με την Πολιτισμική Κληρονομιά, Προβολή ταινιών με κινηματογραφικούς δράκοντες και ένα διήμερο πλούσιων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κεντρική σκηνή που είχε θέμα το “Θανατικό της Ρόδου”, όπου συμμετείχαν όλες οι νέες δημιουργικές ομάδες του συλλόγου “Μεσαιωνικό Ρόδο”.

Το “Μεσαιωνικό Ρόδο” συνεχίζει και αυτή τη χρονιά τη συνεργασία του με το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” και έτσι νέα εργαστήρια έχουν ξεκινήσει ήδη στο θεατράκι της εκκλησίας Σάντα Μαρία και στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, τις διευθύνσεις των οποίων οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν για την παραχώρηση των χώρων.

Τέλος, αυτές τις απόκριες, το “Μεσαιωνικό Ρόδο” συνεργάζεται για άλλη μία φορά με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού για το σχεδιασμό ενός ομαδικού παιχνιδιού με τίτλο “Η Αναζήτηση της Μαγικής Λίθου του Αλχημιστή Βερνάρδου”, που συνδιοργανώνουν με το ΔΟΠΑΡ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο οποίο 10 ομάδες θα πάρουν μέρος την Κυριακή της Αποκριάς στη Μεσαιωνική Πόλη.

Για τη συνέχεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ και την προοπτική εξέλιξης και επέκτασής του, το “Μεσαιωνικό Ρόδο” κάνει αυτήν την περίοδο επαφές με τους αρμόδιους φορείς πολιτισμού και τουρισμού, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες στήριξης αυτής της προοπτικής.



traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *