ροή ειδήσεων

"Έχουμε κάνει τα Ίμια Big Brother"! Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για την παρακολούθησή



Ως το σπίτι του ...ριάλιτι σόου ...Big Brother χαρακτηρίζει τα Ιμια η τουρκική εφημερίδα...
Aksam λόγω του ότι, όπως γράφει, παρακολουθούνται επί 24ώρου βάσεως από τον Τουρκικό Στρατό! Ακόμα, αναφέρει , υπό παρακολούθηση είναι και το ψάρεμα των Ελλήνων αλιέων για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά υποχώρηση από τουρκικής πλευράς και, τάχα μου, διώχνονται!

Το ευφάνταστο ρεπορτάζ περί συνεχούς παρακολούθησης των Ιμίων με κάμερες και του δήθεν ''μπλόκου'' των Ελλήνων ψαράδων, έγινε με αφορμή την ρίψη από τον Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμένου, στεφανιού στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι τρεις αξιωματικοί του Ναυτικού και της έντασης που δημιουργήθηκε.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα εφιστούν την προσοχή στο ότι ακόμα και οι Έλληνες ψαράδες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες. Από τότε που βιώθηκε η κρίση μέχρι σήμερα, λένε, οι βραχονησίδες αυτές παρακολουθούνται συνεχώς με συστήματα από κάμερες και δε γίνονται υποχωρήσεις ούτε και στους Έλληνες ψαράδες που έρχονται στην περιοχή για να ψαρέψουν τσιπούρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Aksam, τα Ίμια, από το 1996 μέχρι σήμερα, παρακολουθούνται με ειδικά συστήματα με κάμερες όπως το σπίτι Big Brother.

Ακόμα στρατιωτικές πηγές, που επεσήμαναν πως τα Ίμια είναι πλήρως υπό των έλεγχο των Τούρκων στρατιωτών, τόνισαν ότι «Από τότε που σημειώθηκε η κρίση μέχρι τώρα, οι βραχονησίδες παρακολουθούνται με κάμερες, επί 24ώρου βάσεως. Ειδικότερα κατά την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου, πολλοί ψαράδες έρχονται στα Ίμια για να ψαρέψουν τσιπούρες. Αλλά δε γίνεται υποχώρηση ούτε και στους Έλληνες ψαράδες. Όταν εκείνη την ημέρα αναφέρθηκε στον τύπο ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας θα ρίξει στεφάνι στην περιοχή, οι βραχονησίδες τέθηκαν σε κλοιό. Τουρκικό σκάφος, που ξεκίνησε από το Τουργκουτρέις, παρεμπόδισε αμέσως ελληνικό σκάφος που προσέγγιζε και το απομάκρυνε. Επίσης- συνεχίζει- και το ελικόπτερο του Έλληνα Υπουργού επέστρεψε, χωρίς να μπορέσει να μπει στα τουρκικά ύδατα. Η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της επικράτησης ηρεμίας σ’ αυτήν την περιοχή, παρά της επικράτησης έντασης», καταλήγει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *