ροή ειδήσεων

Έρχονται κατασχέσεις στις περιουσίες των φοροφυγάδων


Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο απαντά... η κυβέρνηση στην φοροδιαφυγή που μαστίζει την χώρα....

Σύμφωνα με το Βήμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεισκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα φτάνουν ακόμα και στη δέσμευση ή και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο με στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους και τον περιορισμό της παραοικονομίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», ένα από τα σχέδια που πρόκειται να βρεθούν στο τραπέζι της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για άμεση αύξηση των εσόδων είναι να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ενταχθεί και μια γενικότερη ρύθμιση για να έρθουν καταθέσεις από το εξωτερικό ή να δηλωθούν όσες είναι στο εξωτερικό.
Οπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», τα δύο αγκάθια που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα είναι, πρώτον, η στάση αναμονής την οποία τηρούν οι πολίτες για να ενταχθούν σε νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και, δεύτερον, η πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ.Οπως εξηγεί, οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν αφορούν την τελευταία δόση του 2015 που πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά αυτές που θα προκύψουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες στα μέσα του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα να μην εισπραχθεί από το κράτος η έκτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ που αφορά το 2014.
newpost.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *